Niet iedereen heeft de ruimte voor een apart thuiskantoor of een studiekamer. Vaak kom je dan met je laptop terecht op de eettafel. En dat is helemaal prima! De eetkamer kun je namelijk goed gebruiken om te studeren of (tijdelijk) thuis te werken. Er zijn alleen een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Je leest onze tips hieronder.

Tip 1: Koop een grote en stevige eettafel

Het middelpunt van de eetkamer is natuurlijk de eettafel. Het is altijd verstandig om te kiezen voor een stevig en groot exemplaar. Of je er nou alleen maar aan gaat dineren of de tafel ook gebruikt voor werk – van een wankele tafel wordt niemand blij. Let daarnaast goed op de hoogte van de tafel. Zeker als je wat kleiner of juist een stuk langer bent, is de standaard hoogte misschien niet altijd het beste.

Tip 2: Schaf de juiste eetkamerstoelen aan

Minstens net zo belangrijk zijn de juiste eetkamerstoelen. Als je de eetkamer echt regelmatig gaat gebruiken als werkplek of studieplek, is het slim om wat extra aandacht te besteden aan de stoelen. Het moet niet alleen mooi en comfortabel zijn, maar je moet ook een rechte houding kunnen aannemen. Check dus even of de hoogte van de stoel goed past bij de hoogte van de eettafel. Kies daarnaast altijd voor een stevige zitting en stabiele poten. Er zijn zelfs stijlvolle eetkamerstoelen verkrijgbaar met wieltjes of een draaibaar onderstel. De drie onderstaande producten zijn een goed voorbeeld uit het uitgebreide assortiment van de Bommel Meubelen. Neem zeker een kijkje op hun webshop of in één van de winkels.

Stoel Indra, Kelvin en Olivia – verkrijgbaar bij de Bommel Meubelen

Tip 3: Creëer opbergruimte voor alle werkspullen

Het nadeel van het werken in de eetkamer is dat je de werkspullen niet zomaar kunt laten rondslingeren. Zorg er daarom voor dat er genoeg opbergruimte is voor jouw boeken, documenten en laptop. Het is meestal het fijnste als je hier een aparte kast voor aanschaft. Heb je hier geen ruimte voor? Maak dan één grote lade of plank helemaal vrij voor jouw werkspullen. Als je alles een vaste plek geeft, raak je het veel minder snel kwijt.

Tip 4: Zorg voor goede verlichting boven tafel

Overdag maak je waarschijnlijk gebruik van daglicht. Maar wat als je ’s avonds of tijdens de donkere dagen wilt werken? Dan is het beter om goede verlichting boven de eettafel te hebben. Koop bijvoorbeeld LED lampen met helder warm-wit licht. Of kies voor een dimbare lamp die je van zacht sfeerlicht kunt veranderen naar duidelijk werklicht.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply