De dakbedekking vormt een belangrijk onderdeel van jouw woning. Het is namelijk de dakbedekking die ervoor zorgt dat je binnen droog zit. Investeren in een dakbedekking van goede kwaliteit is daarom te allen tijde aan te raden. Je wilt immers lekkages en andere vormen van overlast door een defecte dakbedekking voorkomen. Kies daarom voor een EPDM dakbedekking. Dan ben je verzekerd van een kwalitatief goede dakbedekking die lang meegaat.

Jouw dakbedekking zelf leggen

EPDM betreft een sterke rubbersoort die goed bestand is tegen alle weersomstandigheden. Het is ook niet voor niets dat een professionele dakdekker de voorkeur geeft aan een EPDM dakbedekking. EPDM is sterk en weerbaar en vormt daarmee hét perfecte materiaal voor jouw dakbedekking. Maar de kwaliteit is niet het enige voordeel van dit dakbedekkingsmateriaal. Ook de manier waarop een EPDM dakbedekking moet worden aangebracht, is heel plezierig. Waar overige dakbedekkingssoorten gebrand moeten worden, is dat bij EPDM niet het geval. EPDM folie kan namelijk heel eenvoudig op het dak worden vastgelijmd. Hierdoor hoef jij ook geen professionele dakdekker met branders meer uit te nodigen. Je kunt gewoon eenvoudig zelf de klus klaren!

Welke lijm moet je gebruiken?

Het leggen van een EPDM dakbedekking is erg eenvoudig. De dakbedekking kan namelijk gewoon verlijmd worden. Dit kan iedereen, ook eenieder zonder ervaring met het leggen van een dakbedekking, doen. Wel is het van belang dat je de juiste lijm op de juiste plek gebruikt. Maar welke EPDM lijm moet je waar gebruiken? Er zijn twee lijmsoorten die je nodig hebt bij het verlijmen van jouw EPDM dakbedekking. Het gaat om de EPDM bodemlijm en de EPDM contactlijm. De bodemlijm dient te worden gebruikt voor het verlijmen van horizontale oppervlakten. De contactlijm is daarentegen bedoeld voor de verkleving van de randen en opstanden van het dak. Met de juiste toepassing van deze lijmsoorten is jouw EPDM dakbedekking zo vastgelijmd!

Waarom kwaliteit zo belangrijk is

Waarom kwaliteit zo belangrijk is

Is jouw huidige dakbedekking toe aan vervanging? Dan is het raadzaam om met veel zorg jouw nieuwe dakbedekking uit te zoeken. Kies niet zomaar voor een dakbedekkingssoort, maar kies voor kwaliteit. De dakbedekking heeft namelijk een grote invloed op jouw wooncomfort. Zo zorgt een goede dakbedekking ervoor dat jij er langdurig warm en droog bij zit. Een kwalitatief slechte dakbedekking zal daarentegen snel gebreken gaan vertonen. Dit zal vervolgens resulteren in lekkages en tocht. Een kwalitatief mindere dakbedekking is in aanschaf wellicht goedkoper. Maar uiteindelijk zullen de gebreken je veel geld kosten. Kies daarom altijd voor een EPDM dakbedekking. Zo ben je nu en op de lange termijn verzekerd van kwaliteit.

Share.

About Author

Leave A Reply