Het is een struggle die in werkelijk ieder huishouden voorkomt: nare geurtjes op het toilet. We laten de boel nu eenmaal niet fris en fruitig achter na een lange zit – was het rozenblaadjes verhaal maar waarheid… Gelukkig zijn er oplossingen te bedenken die zorgen voor een frisse geur in het toilet. Lees snel verder!

1. Raampje open

Laten we beginnen bij de basis: zet een raampje open in het toilet! Natuurlijk, niet ieder toilet heeft er een. Maar mocht je het geluk hebben dat er een raampje ingebouwd zit in de ruimte, maak er dan gebruik van! Iets wat we toch al snel lijken te vergeten.

Frisse lucht doet wonderen! Zo zijn die nare geurtjes in het toilet binnen no time verdwenen. En daar hoef je dus nog niet eens iets voor in huis te halen. Gemakkelijker kan het niet. Al kun je voor een extra gezuiverde lucht natuurlijk maar beter wat extra’s in de wc plaatsen.
Raampje open in het toilet: voorkom nare geurtjes

2. Lucifers

Een andere ouderwetse truc? Leg een doosje lucifers neer in de toiletruimte! Na de daad wist dit binnen no time vieze geurtjes uit – ze verdwijnen als sneeuw voor de zon. Echt een ideaal voorbeeld van oma’s tips: al jaren oud, en nog altijd goed in werking. Daar komt bij dat het je nauwelijks iets kost en dat er ook maar weinig chemicaliën vrijkomen.

Je steekt immers slechts voor enkele seconden het stokje aan. Zwaai er even mee rond in het toilet en blaas het weer uit. Meer is er niet nodig! Natuurlijk wel even opletten als er kinderen in huis zijn – er wordt immers gespeeld met vuur. Maar als de kids al ouder zijn, is dit zeker een goede oplossing voor een frisse geur in het toilet!
Oma's tips: lucifers in het toilet

3. Luchtverfrisser

We kennen ‘m allemaal wel: de bus luchtverfrisser op het toilet. Een echte harde aanpak tegen nare geuren! En natuurlijk nog eenvoudiger te bedienen dan die lucifer – je hoeft immers geen vuur op te strijken en vervolgens ook niets uit te maken. Daar komt bij dat je de keus hebt uit allerlei verschillende geuren en kleuren. Alles naar jouw wens.

Het nadeel van de luchtverfrisser is dat de bus vaak zo duidelijk in het zicht staat, terwijl het nu niet zozeer een stijlvol item is. Maar daar kun je heus een oplossing voor bedenken: zet ‘m bijvoorbeeld in een kastje neer. Of plaats ‘m naast of achter de wasbak of rij toiletrollen. Zo valt de luchtverfrisser in het toilet al veel minder op!
Luchtverfrisser doet wonderen voor een frisse geur in het toilet

4. Geurstokjes

Ga je liever voor een oplossing tegen geurtjes die wat meer permanent van aard is? Ook dat is uiteraard een optie: met geurstokjes ga je voor een continue frisse geur in de wc. Al zodra je de deur opendoet, komt er een gevoel van frisheid naar je neus toe. En dat is natuurlijk wel zo prettig!

Geurstokjes zijn er in allerlei soorten te vinden: van subtiele, lichte geuren tot zwaardere, intense geuren. En dat komt jou goed uit: zo kun je je ideale favoriet kiezen. Ga je bijvoorbeeld voor zacht linnen of liever mystiek amber? Om maar een voorbeeld te noemen.
Stijlvolle geurstokjes voor een frisse geur in het toilet

5. Geurkaars

Iets minder gebruikelijk in de wc, maar ook een prima oplossing: de geurkaars voor een frisse geur in het toilet! Hoewel het natuurlijk niet zo ideaal is om dag en nacht een kaars aan te hebben staan in de ruimte, kun je dit middel goed inzetten als er bijvoorbeeld een avondje gasten over de vloer zijn. Net dat beetje extra ten opzichte van de geurstokjes!

De geurkaars geeft namelijk een gevoel van luxe – zo kan er zelfs op het toilet worden gezorgd voor een ontspannen tijd. Dat brengt natuurlijk net dat beetje meer over op je gasten, of op jezelf en je eigen gezin. Comfort op de wc! Vergeet uiteraard niet om goed een oogje in het zeil te houden als je voor deze oplossing tegen geur gaat – het blijft immers vuur.
Frisse geur op de wc: steek een geurkaars aan

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply