We zien het steeds vaker voorbijkomen: een gallery wall! Dit is een collage aan de muur met allerlei moois. Je stelt de gallery wall zelf samen, op een manier die helemaal bij jouw smaak en interieur past. Kun je nog wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder!

Gallery wall: de locatie

Hoe een fotomuur maken? Denk allereerst na over de locatie voor de gallery wall! Je kunt ‘m namelijk op meerdere plekken kwijt in huis. Heb je de smaak helemaal te pakken? Dan kun je een gallery wall maken op verschillende plekken. Boven de bank, bij de eettafel, boven het bed, in de hal of naast de keuken – het is maar net waar jij de fotomuur leuk vindt.

Gallery wall maken aan de muur: hoe pak je het aan?

Gallery wall maken: de grootte

Vervolgens denk je na over de grootte van de gallery wall. Maak de wall bijvoorbeeld net zo breed als de bank. Kies in een kleine woning om een kleine gallery wall te maken. Of richt juist een hele muur in met posters! Het is goed om hier vooraf al over na te denken, zodat je de groottes van de lijsten en het aantal beelden dat je kiest hierop kunt baseren.

Gallery wall: posters, schilderijen en/of foto’s

Hoewel een gallery wall ook wel een fotomuur wordt genoemd, kun je in werkelijkheid meerdere onderdelen kiezen voor de samenstelling. Posters, schilderijen en/of foto’s: bepaal zelf wat je erbij wilt hebben. Als je voor één van deze types gaat, richt je de gallery wall vrij subtiel in. Hang je schilderijen en foto’s door elkaar? Dan ga je juist voor een meer opvallend geheel, vanwege de speelsere samenstelling. Denk hier dus van tevoren over na!

Gallery wall maken aan de muur: hoe pak je het aan?

Fotocollage muur maken: de lijsten

Let niet alleen op de inhoudelijke werken, maar ook op de decoratie rondom de werken: de lijsten! Vind je lijsten niet mooi? Dan kun je een fotomuur maken zonder lijstjes – ook dat is uiteraard een optie. Lijsten geven de fotomuur echter wel een luxere uitstraling, en maken dat de boel langer netjes blijft. Kies voor lijsten in eenzelfde look en kleur, of pak juist uit met lijsten in verschillende looks. Je kunt ze bijvoorbeeld in de kringloopwinkel verzamelen, om verzekerd te zijn van uiteenlopende designs! Een tweedehands look geeft je fotomuur direct een uniekere uitstraling.

Fotomuur maken: afwisseling is belangrijk

Hoe je die unieke uitstraling nog meer kunt verwezenlijken? Let op de afwisseling! Kies voor lijsten in verschillende groottes, als je geen stijve muurinrichting wilt. Selecteer uiteenlopende beelden – van familiefoto’s tot schilderijtjes van dieren of bloemen. Om voor eenheid te zorgen, is het een idee om bijvoorbeeld eenzelfde kleurenthema aan te houden. Zo heb je er duidelijk over nagedacht!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply