De keuken is zo’n plek in huis waar al gauw alle opbergruimte vol zit. Hartstikke vervelend! Want je wilt hier natuurlijk gewoon al je spullen een plekje kunnen geven. Zonder dat je steeds alles in de kasten moet proppen. Met onze tips pak je dat slim aan!

De kasten slim inrichten

In elke keuken zijn kasten en lades te vinden. Maar eerlijk is eerlijk: daarbinnen is het al gauw een rommeltje. En dat draagt er ook niet aan bij dat je genoeg opbergruimte hebt! Het is essentieel bij opbergruimte in de keuken om de kasten slim in te richten. Stapel zoveel mogelijk op. Probeer in hoekjes waar nog wat ruimte over is kleine accessoires weg te stoppen. Zo bespaar je ruimte!

Zo zorg je voor genoeg opbergruimte in de keuken

Opbergruimte in de keuken goed bijhouden

Als je eenmaal aan de slag gaat met slim opbergen in de keuken, is het zaak dat je dit bijhoudt. Blijf alles netjes bij elkaar sorteren en opstapelen. Ga regelmatig even de koelkast en de voorraadkast door, om te controleren of alles nog wel houdbaar is. Want ook producten die niet meer goed zijn nemen vaak onnodige ruimte in. En dat kun je maar beter voor zijn! Daarom is het bijhouden ook zo belangrijk als opbergtips voor de keuken.

Slimme opbergsystemen in de kasten en lades

Om de opbergruimte in de keuken extra slim in te delen, kun je gebruik maken van handige opbergsystemen. Zo kennen we allemaal wel de besteklade. Maar je hebt ook systemen om de borden achter elkaar te kunnen plaatsen. Of de pannendeksels, zodat ze niet als een wirwar door elkaar liggen. Tussen de pannen plaats je een slimme beschermdoek, zodat er geen krassen in komen. In hangende keukenkast opbergers kun je extra spullen stoppen, zoals vuilniszakken en schoonmaakdoekjes. Daar heb je profijt van!

Een extra kast in de keuken

Heb je ondanks het slimme opbergen en een handig opbergsysteem in de keuken nog steeds niet genoeg plek? Dan is het een idee om een extra kast in de keuken te zetten. Creëer extra opbergruimte in de keuken! Kies het liefst een mooie kast uit, waar je je fraaie keukenspullen in uitstalt. Dat zien we op de afbeelding hieronder: een waardevolle toevoeging aan je interieur! Denk aan je serviesgoed of je kookboeken tentoonstellen bijvoorbeeld.

Extra keuken opbergruimte met een extra kast

Een keukentrolley voor opbergen in de keuken

Nog zo’n handig ding: een keukentrolley op wielen. Die is verrijdbaar – ideaal om bijvoorbeeld tussen de eettafel en keuken te verschuiven. Wat je kwijt kunt in een trolley als extra opbergruimte in de keuken? Denk aan olijfolie, peper en zout of een handdoek, om maar wat te noemen.

Ook keuken opbergruimte aan de muur

Vergeet de wand in je keuken niet! In sommige keukens zijn hier al keukenkasten aan te vinden, maar dat is niet altijd het geval. Als de muren nu nog leeg zijn, kun je de opbergruimte in de keuken zo verdubbelen. Wil je geen kasten aan de muur? Denk dan aan mooie wandplanken als keuken opbergruimte. Meteen een fraaie eyecatcher!

Een voorraadkast op een andere plek

Ten slotte is het een idee om de voorraadkast op een andere plek in huis aan te wijzen, mocht dit echt niet meer passen in een kleine keuken. Misschien lukt dit wel in de bijkeuken, of bijvoorbeeld in de schuur. Zorg dat hier alleen de spullen staan die je maar af en toe nodig hebt – dat scheelt onnodig heen en weer lopen. Maar je hebt wel een fijn plekje voor al je benodigdheden in de keuken!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply