Ben je graag actief bezig in de tuin, of ben je van plan hiermee aan de slag te gaan? Heerlijk! Maar daarbij is het natuurlijk wel van belang om te weten welk gereedschap je nodig hebt – zo beleef je alleen maar meer plezier aan het tuinieren. In deze blog leggen we uit: welke items mag je niet missen?

Grondbewerking: klein gereedschap

Er is een heleboel gereedschap te vinden voor in de tuin – dat maakt misschien dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. En dat is niet vreemd! Zeker als je sinds kort pas bent begonnen met tuinieren, is het moeilijk om in te schatten welke items je nu echt nodig hebt. We beginnen daarom bij de basis: klein gereedschap. Dit komt altijd van pas, en is ook nog eens eenvoudig op te bergen!

Denk hierbij aan de tuinschaar om de bloemen bij te houden. Ook het tuinmes mag niet ontbreken, bijvoorbeeld om onkruid tussen de tegels te verwijderen. Een kleine handhark is tevens handig, om snel door de grond te kunnen gaan.
Gereedschap in de tuin: welke items mag je niet missen?

Het grovere geschut

Naast de kleine items die we hierboven hebben genoemd, is het ook praktisch om grotere items in te zetten in de tuin. Hierbij doelen we bijvoorbeeld op de schop: zeker weten te vinden in de schuur van iedere tuinier-liefhebber. Ook een grotere hark is van belang, als je flinke stukken grond wilt bewerken.

Daarnaast zijn er bijvoorbeeld de bezem en eventueel het blik – ín huis praktisch, maar buiten ook zeker onmisbaar. Want nadat je de tuin hebt opgeknapt, is opruimen natuurlijk ook nodig! Alleen zo ga je voor een prachtige look. En wat dacht je verder bijvoorbeeld van een tuinslang, een grote gieter en flinke emmers? Allemaal nodig om je mooie planten goed in leven te houden.
Dit mag je niet missen om te klussen in de tuin

Elektrisch gereedschap in de tuin

Dan komen we aan bij elektrisch gereedschap voor in de tuin, ofwel items die meer op machines lijken. Deze nemen behoorlijk wat werk van je weg: als je alles volledig met de hand zou moeten doen, zonder verdere kracht, zou je een flinke tijd langer bezig zijn.

Maar gelukkig bestaan er vandaag de dag bijvoorbeeld krachtige grasmaaiers. Denk er daarbij goed over na of je voor een variant kiest waar je achteraan loopt, of waar je op zit. Verder kun je bijvoorbeeld denken aan een krachtige heggenschaar: hoewel je dit ook met de hand kunt doen, gun je jezelf echt wat luxe als je gaat voor een geautomatiseerde variant. Dat is dan ook zeker de overweging waard als je bijvoorbeeld veel struiken in de tuin hebt staan!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply