Een aangename kantoorruimte is erg belangrijk. Ook als je (tijdelijk) vanuit huis werkt. Je kunt een aparte kamer inrichten als thuiskantoor, een werkplek creëren met een bureau in de woonkamer of gewoon aan de slag gaan aan de grote eettafel. Hoe jouw werkplek er ook uitziet, goede raamdecoratie is een absolute must!

Raamdecoratie voor goede daglichtregulatie

Daglicht is een groot onderdeel van een aangename werkplek. Een overvloed aan daglicht zorgt niet alleen voor duidelijk zicht, maar het geeft je ook een energie boost. Handig als je geconcentreerd aan het werk moet! Daarentegen kunnen felle zonnestralen je juist in de weg zitten. Denk aan de reflectie op je beeldscherm of het gevoel dat je alleen maar met geknepen ogen kunt kijken. In dat geval is passende kantoor raamdecoratie onmisbaar. Het zorgt ervoor dat je de lichtinval helemaal zelf kunt regelen. Elk soort raamdecoratie heeft andere voordelen, eigenschappen en looks. We hebben hieronder een aantal geschikte opties op een rij gezet.

Aluminium of houten jaloezieën

Met aluminium jaloezieën zit je eigenlijk altijd goed. Ze geven je interieur een moderne uitstraling, zijn erg makkelijk in onderhoud en verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Wil je juist wat meer warmte in je thuiskantoor brengen? Kies dan voor een sfeervolle houten uitvoering. Houten jaloezieën zijn echt een onderdeel van een stijlvol interieur!

Stoere shutters

Shutters

Shutters zijn de laatste tijd erg populair. Het geeft een ruimte meteen een stoere en luxe uitstraling. Er zijn verschillende formaten, kleuren en afwerkingen verkrijgbaar. Ook tof: combineer een paar luxe houten shutters in het ene raam met bijpassende houten jaloezieën in een ander raamkozijn! Dit is niet alleen mooi in een kantoorruimte, maar ook in de woonkamer of slaapkamer.

Rolgordijnen of duo rolgordijnen

Ga je liever voor een zachte en subtiele look? Dan zijn rolgordijnen waarschijnlijk een goede optie. Je kunt kiezen tussen een verduisterende variant of een transparant rolgordijn. Voor in het thuiskantoor kunnen we de duo rolgordijnen aanraden. Dit product heeft een transparante basis met verduisterende horizontale strepen. Deze banen kun je over elkaar heen schuiven voor optimale daglichtregulatie.

Plisségordijnen of vouwgordijnen

Gordijnen met een plissé- of vouweffect zijn erg geschikt voor een landelijk interieur. Het is sfeervol, decoratief en functioneel tegelijk. Natuurlijk zijn hierbij ook weer eindeloos veel mogelijkheden op het gebied van kleur en stijl.

Paneelgordijnen of lamellen

Heb je een thuiskantoor met prachtige grote ramen? Kijk dan eens naar paneelgordijnen of lamellen. Dit soort raamdecoratie is perfect voor grote raampartijen. Ga voor een transparante stof voor gefilterd daglicht of kies voor onderhoudsvriendelijke lamellen met een stof- en vuilafstotende afwerking.

Share.

About Author

Leave A Reply