Planten zijn niet meer weg te denken uit het interieur. Hoewel veel mensen kiezen voor planten in huis voor het mooie plaatje, kun je juist ook geurende planten voor binnen kiezen. Die ruiken héérlijk! Er zijn verschillende geurende kamerplanten om uit te kiezen: we zetten ze voor je op een rijtje.

Lavendel als lekker ruikende kamerplant

Een bekende geur is lavendel! Kruidig, groen en intens: het is niet voor niets dat deze geur tevens zo populair is in bijvoorbeeld badkamerproducten. Je kunt ook gewoon een lavendelplantje in de kamer zetten! Dan krijg je er ook nog eens die gezellige paarse bloemen bij. De lavendel zorgt als paarse geurende bloemen echt voor meer ontspanning in huis. De beste plek voor deze geurige kamerplant? Zet ‘m in het zonlicht.

Lavendel als lekker ruikende kamerplant

Gardenia: kamerplant met witte geurende bloemen

Zoek je een mooie kamerplant met witte geurende bloemen? Dan is de gardenia een aanrader. De plant ziet er niet alleen beeldig uit, maar zorgt ook voor een heerlijke jasmijngeur in je huis. Zo geniet je van meerdere voordelen van bloemen in huis. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven: deze plant heeft veel dorst!

Geurende bloemen in huis: jasmijn

We hadden het hierboven al over de jasmijngeur. Je kunt natuurlijk ook een Jasminum (jasmijnplant) in huis halen. Deze geurende plant kent subtiele witte bloemen en past zo in elke interieurstijl.

Op zoek naar geurende kamerplanten in huis? Dit zijn onze 7 tips!

Stephanotis: sterk geurende bloemen

De Stephanotis, ook wel de bruidsbloem genoemd, verspreid een heerlijke, sterke geur in huis. Je kunt deze geurende plant voor binnen goed houden als vaste bloem. De bijzondere witte bloemen springen direct in het oog, evenals de sierlijke groei van de plant. Wat een plaatje!

Geurende plant: de wasbloem

De grote wasbloem verspreidt in de nacht een heerlijke geur. Ideaal als je vaak langer opblijft, of ’s ochtends juist vroeg opstaat. De sierlijke bloemen zijn ook nog eens een plezier voor het oog! Let erop dat de plant niet in de volle zon staat: dan verkleuren de bladeren. Een warme standplaats is wel wenselijk.

Lekker geurende planten: kruiden in huis

Lekker geurende planten: kruiden in huis

Bij geurende planten moeten we ook zeker denken aan kruiden! Hoewel je misschien al wat kruiden in de keuken hebt staan, kun je ze ook een plek geven in de woonkamer, op de vensterbank bijvoorbeeld. Of op een andere plek: dit zijn leuke plekken voor bloemen in huis. Er is genoeg om uit te kiezen. Zo is de chocolademunt een goede geurende kamerplant. Of denk aan tijm, rozemarijn of oregano.

Citroengeranium als geurende kamerplant

De geranium kennen we allemaal wel. Maar hoewel deze plant vaak wordt gekozen vanwege de mooie bloemen, draait het bij de citroengeranium juist meer om de heerlijke, frisse citroengeur die wordt verspreid. Qua looks kies je voor een fraaie bladplant: passend in elke kamer.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply