Tijdens een koude winterdag kom je graag in een warm gezellig huis om jezelf voor de openhaard te nestelen. Er is toch bijna niets fijner dan even een vuurtje opporren en jezelf opwarmen. Houthaarden geven altijd een gezellige sfeer en een gezellig uitstraling. Een haard moet wel passen in je interieur, maar er zijn zoveel modellen en uitvoeringen te koop dat dit geen probleem zou moeten zijn.

Het gevoel van thuiskomen
Sfeer en warmte horen bij elkaar maar toch is de temperatuur niet altijd de doorslaggevende factor. Gezelligheid en het gevoel dat je thuiskomt zijn heel belangrijk. Voor de een is dat een fijn magazine dat op de hoek van de tafel ligt, en voor de ander een geurende pot sterke koffie. Een opgeruimd huis met vrolijke bos bloemen geeft altijd het gevoel dat je welkom bent.

Groene vingers?
Rustige neutrale kleuren geven een gevoel van geborgenheid en zijn altijd een prima start. Accessoires zoals kussens, kleden en andere extra’s mogen dan gerust lekker opvallen. Groene planten mogen in geen enkel interieur ontbreken en bevorderen een goede luchtkwaliteit. Geen groene vingers is echt geen excuus meer, kies dan gewoon een plant die weinig verzorging nodig heeft.

Sfeervolle lamp
Verlichting is altijd een punt van aandacht, en wordt vaak bewaard tot het allerlaatst. Want wat moet er nu boven die bank of tafel hangen? Bedenk wel dat meerdere kleine lichtpunten in huis altijd sfeervoller is dan één bouwlamp midden in je kamer. Zoek eerst lampen voor de cruciale plekken in je kamer waar je geen licht kunt missen, en zoek dan verder om het plaatje compleet te maken.

Brocant
Misschien een beetje cliché, maar een kaars doet het eigenlijk altijd goed, en dan hoef je hem nog geeneens aan te steken. Maak een gezellige combinatie op een schaal van een aantal kleurige kaarsen en decoratiemateriaal. Geen inspiratie? Loop dan eens naar binnen bij die brocante woonwinkel bij jou in de buurt, en je zult zien dat er heel veel mogelijk is.

Share.

About Author

Comments are closed.