De badkamer is vaak de ruimte in huis die er het meest basic uitziet. De kleur wit komt erin voor, en verder misschien een grijstint hier en daar. Praktisch, maar verder zonde! Je kunt namelijk veel meer maken van deze ruimte – durf dan ook uit te pakken. In deze blog lichten we de kleur goud in de badkamer uit. Wauw! Een ware topper.

De kraan bij de wasbak

Laten we klein beginnen, met een subtiele manier om goud in de badkamer te verwerken. Perfect als je niet meteen all the way wil gaan, maar deze unieke kleur toch wil toevoegen aan de ruimte. Ga voor een goudkleurige kraan bij de wastafel! Zo hoef je er ook nog eens minimale moeite voor te doen wat betreft een verbouwing.

Een ander voordeel dat hierbij komt kijken? Je bent best wat uren in je leven te vinden voor die wasbak. Dat betekent dat je steeds weer naar die mooie kraan kunt kijken. Een waar feest, natuurlijk! Want het is zeker vrolijk wakker worden als je hier iedere ochtend weer voor mag staan.
Pak uit met een gouden kraan in de badkamer

De andere kraan: bij de badkuip

Naast de kraan bij de wasbak is er natuurlijk ook een kraan te vinden bij de douche of badkuip. Ook deze kun je een gouden make-over geven. Of je er nu voor kiest om een van de twee kranen te upgraden of het bij eentje houdt: dat is natuurlijk aan jou. Als je ze allebei een gouden look geeft, zorgt dat in ieder geval voor een prachtig resultaat.

En zoals je ziet op het beeld hieronder: geeft zo’n gouden kraan niet een enorm chique karakter aan de badkamer? Daar doen we het stiekem natuurlijk ook wel een beetje voor. Heerlijk om het gevoel te hebben alsof je je bijvoorbeeld in een luxe hotel bevindt. Gewoon in eigen huis!
De gouden kraan in de badkamer bij de badkuip: een ware eyecatcher

De spiegel met een gouden randje

We gaan weer terug naar de wastafel, waar we de gouden kraan al hebben besproken. Zijn er hier nog meer opties om een gouden look toe te kennen? Ja, zeker: ga voor een gouden spiegelrand. Liefst natuurlijk weer in combinatie met die gouden kraan – dat zorgt voor een heerlijk opvallend effect.

Ook hier mag je vervolgens weer iedere ochtend naar kijken. We durven wel te stellen: het geeft je dag keer op keer een gouden randje. Zo maak je van een spiegel in huis nog eens iets speciaals.
Goud in de badkamer: voorbeelden en inspiratie

Tegels aan de muur in het goud

Waar we de blog begonnen met een subtiel idee, sluiten we af met een rigoureus plan. Voor de echte waaghalzen onder ons! Geef de tegels aan de muur een gouden kleur. Dat klinkt in eerste instantie misschien als wat te veel van het goede, maar als je het goed aanpakt, mag het resultaat er zeker zijn.

Ga bijvoorbeeld niet voor een harde kleur goud, maar voor een wat zachtere tint. Denk aan witgoud of roségoud. Daar kun je zeker een hele muur mee vullen! Of pak het aan zoals op de foto hieronder: houd de basis zwart – of een andere, soortgelijke kleur – en ga daaromheen voor gouden randen. Stijlvol en opvallend, dat goud!
De perfecte badkamer make-over: ga voor goud aan de muur!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply