Wil je grijs in je woonkamer interieur? Niet iedereen vindt grijs een mooie kleur om in het interieur te hebben. Toch kan grijs juist een heel chique en stijlvolle uitstraling hebben, mits je het goed gebruikt. Hoewel grijs in de klassieke woonkamer niet veel wordt gezien, wordt zeker in de Scandinavische en moderne woonkamer het grijs steeds vaker teruggezien. Hier vind je vier ideeën om grijs op een mooie manier te verwerken in je woonkamer interieur. 

Grijze muur

Grijze muur

Het is de laatste jaren in de mode om één muur in de woonkamer in een bepaalde kleur te schilderen, terwijl de andere muren wit worden gelaten. Vooral grijs is een bijzonder mooie tint om mee te werken, omdat die de vrijheid biedt om vrijwel alles te combineren. Waar kleuren als rood, blauw of groen vaak lastige meubelcombinaties verlangen, is een grijze muur neutraal aanwezig in de woonkamer. Gecombineerd met wat mooie kleuren of alleen grijs- en wittinten geeft een grijze muur een geweldige uitstraling aan het geheel.

Grijze meubels

Grijze meubels

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe meubels, kun je ook denken aan grijs als combinatie. Kies je bijvoorbeeld voor een grijze hoekbank, dan kun je dat mooi combineren met gekleurde kussens, een zacht wit dekentje of een mooie schapenvacht. Dit past uitstekend in de Scandinavische stijl, waar je dankzij de verschillende afwerkende details een warme, knusse sfeer creëert. Een grijze hoekbank past ook in de moderne woonkamer, mits je kiest voor een strakke bank en oppast met te veel extra toegevoegde details.

Grijze woonkamer

Grijze woonkamer

Je kunt er ook voor kiezen de hele woonkamer te voorzien van grijstinten. Van de muren tot de meubels, van de kunst tot de details: overal komt een grijstint in voor. Door te kiezen voor vrij lichte grijstinten, zorg je ervoor dat de ruimte niet wordt beperkt. Omdat er zo veel verschillende tinten grijs zijn, kun je daarmee eindeloos variëren en jouw woonkamer voorzien van een smaakvolle inrichting die goed past bij een modern interieur

Grijze kunst

Grijze kunst

Vind je een hele grijze woonkamer toch wat te gewaagd? Kies dan voor een combinatie die wél bij jou past. Zo kun je bijvoorbeeld je kamer opsieren met interessante kunststukken waarin grijze tinten worden gebruikt. Ook een grijs vloerkleed of grijze geometrische patronen vormen een echte aanwinst in de woonkamer, zonder overheersend aanwezig te zijn.

Grijs in je woonkamer interieur

Grijs in je woonkamer interieur

Grijs is een kleur die zich gemakkelijk op verschillende manieren laat verwerken in je woonkamer interieur. Van een grijze muur of enkele grijze meubels tot een volledig grijze woonkamer: met grijs kun je eindeloos variëren en combineren. Dit maakt grijs tot één van de makkelijkste en meest stijlvolle kleuren voor je woonkamer interieur.

Share.

About Author

Leave A Reply