Ben je op zoek naar een nieuwe kleur voor in de slaapkamer? Dan denk je misschien meteen aan een opvallende tint – om meer vrolijkheid te bezorgen. Maar is dat wel waar je voor wilt gaan in de slaapkamer? Je kunt juist ook kiezen voor meer rust. Daarom lichten we in deze blog grijstinten in de slaapkamer uit. Kijk en lees verder!

All things grey

We beginnen de blog over grijstinten in de slaapkamer met een prachtig voorbeeld, zoals te zien op het beeld hieronder. Het gaat om een slaapkamer met een vrijwel volledige grijze look. Een plaatje om naar te kijken! Dit maakt een enorm stijlvol en rustgevend geheel van de ruimte – misschien wel precies waar jij naar op zoek bent.

Bij deze slaapkamer in het grijs is duidelijk nagedacht over alle elementen, die goed op elkaar zijn afgestemd. Het vergt dan ook wat denkwerk om resultaten te behalen zoals bij deze voorbeelden van de grijze slaapkamer. Maak een plan, koop niet zomaar klakkeloos de items, maar laat de grijstinten op elkaar aansluiten. Alles voor een droomslaapkamer!
Grijstinten in de slaapkamer: voorbeelden en inspiratie

Een grijze muur in de slaapkamer

Hoeven van jou niet alle elementen in de ruimte grijs te zijn? Ook dat is natuurlijk een optie. Ga bijvoorbeeld voor een grijze muur in de slaapkamer, zoals op het voorbeeld hieronder. Zo maak je er misschien niet de belangrijkste kleur van in de ruimte, maar komt de kleur zeker nog altijd sterk naar voren.

Wat betreft kleurcombinaties met grijs kun je bij dit idee goed uitpakken. De grijze muur vormt de rustgevende basis van de slaapkamer, en daaromheen kun je uitpakken met speciale items en kleuren. Dat zorgt voor een perfect gebalanceerd speels effect!
Stijlvol: de grijze muur in de slaapkamer

Grijze accessoires in de slaapkamer

Je kunt er juist ook voor gaan om grijze accessoires in huis te halen! Zie hieronder op het voorbeeld van een slaapkamer wit met grijs: een sterke kleurencombinatie. Hiermee zit je gewoon altijd goed: in iedere woning kunnen deze kleuren tot recht komen. En dat betekent in het verlengde dan weer dat je deze look waarschijnlijk niet snel zat bent – een slaapkamer om lang van te genieten, dus.

Aan welke accessoires je kunt denken bij de grijze slaapkamer? Denk aan grijs op het bed, bijvoorbeeld bij de kussens of een plaid. Ook grijze gordijnen zijn een optie. Of wat dacht je van een grijs vloerkleed in de slaapkamer? En dat is nog niet alles – er zijn ook kleinere accessoires te vinden. Denk aan een wekker op het nachtkastje, een bureaulampje, een bakje voor de sieraden of een plantenpotje: allemaal mooi in een grijstint.
Grijze accessoires in de slaapkamer

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply