We zijn er dol op en het is een trend waar maar geen eind aan lijkt te komen: die van de planten in het interieur! Van klein tot groot – ze zijn er in allerlei soorten en maten te vinden. In deze blog hebben we het over de grote plant in huis: hoe pak je de styling aan? Daar weten we wel raad mee! Lees met ons mee.

Links en rechts in de kamer

Houd je van grote planten in je woning, maar ben je bang dat het toch snel wat teveel van het goede wordt? Kortom: ben je bang het overzicht te verliezen? Daar hebben we wat op bedacht. Kijk maar eens op onderstaand beeld: daar zijn de planten in de kamer precies verdeeld in de ruimte. En dat geeft een prachtig rustgevend effect, nietwaar? Zo haal je dus gewoon grote planten in huis, ook als je fan bent van een minimalistisch interieur.

Door de planten duidelijk links en rechts te verdelen over de kamer, ontstaat er een evenwicht dat rust meebrengt. En dat is precies wat je met dit idee wilt bereiken met grote planten voor in huis! Hoe groot de planten in dit geval zijn maakt daarbij weinig uit – zolang ze maar duidelijk verdeeld zijn.
Grote planten in het interieur: zo doe je de styling

Werk met hoogtes

Werken met hoogtes is belangrijk bij grote planten in huis. Afwisseling geeft een speels effect, en dat is een plezier voor het oog. Als alle planten in je woning even hoog zijn, ziet het er gek uit – je kunt maar beter voor variatie zorgen. Haal daarom planten in huis met verschillende hoogtes: zeker iets om op te letten bij je selectie.

Maar het is ook een idee om bijvoorbeeld een trap neer te zetten in de woonkamer waar je de grote huis planten kwijt wilt, en de planten daarop in te delen. Zo werk je ook met verschillende hoogtes als je planten al allemaal even groot zijn. En zo’n trappetje voor de sier ziet er ook nog eens gezellig uit – een ideale bijkomstigheid.

De urban jungle

Mag het van jou allemaal wel wat wilder? Dan ben jij sowieso fan van de urban jungle. Het woord zegt het eigenlijk al: hierbij pak je echt helemaal uit met planten in je woning. En grote planten binnenshuis helpen hier nog een handje extra bij: die vullen een groter stuk van de ruimte! Haal dus zeker een aantal megaplanten in huis om voor dit effect te gaan.

Vervolgens is het zaak om de planten op zoveel mogelijk plekken neer te zetten in huis. Kijk bijvoorbeeld maar eens op onderstaand beeld, dan krijg je wel een idee. Het is ook een fraai plan om dit in meerdere ruimtes in je woning door te trekken – bijvoorbeeld in de woonkamer, slaapkamer, maar net zo goed de badkamer.
Zo ga je voor een urban jungle in huis!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply