Soms is het gewoon tijd om de hal weer eens lekker op te knappen. Het is de plaats waar iedereen het eerst je huis binnenkomt, dus wil je het netjes en gezellig maken! Dat lukt lang niet altijd even makkelijk, want ja… wat doe je als je maar een kleine hal hebt? Of als je eigenlijk de hele boel van onder tot boven moet bijwerken? Of als je gewoon niet weet waar je moet beginnen? Wij helpen je met 8 ideeën om je hal weer lekker op te knappen.

1. Mooi plafond

Mooi plafond

Hoewel jij denkt dat er toch niemand naar boven kijkt, is een mooi plafond geen overbodige luxe. Het geeft een eerste indruk van de hal en springt meer in het oog dan je zou denken. Dus zorg je voor een mooi plafond, door het strak te witten of juist door er mooie patronen over te laten lopen.

2. Gepimpte trap

Gepimpte trap

In de hal neemt de trap vaak een prominente plaats in. Het is dan ook een leuk idee om de trap mooi te pimpen, zodat het een opvallend en mooi pronkstuk wordt. Je kunt de trap een nieuw verfje geven, maar wat ook heel gaaf is: de trap verlichten met LED-strips!

3. Bijzondere verlichting

Bijzondere verlichting

Een standaard lamp in de gang is natuurlijk wel wat saai. Kies daarom een mooie lamp die past bij de stijl van de hal. Dat kan dus ook heel goed een bijzondere, hyper-moderne lamp zijn! Of natuurlijk gewoon een mooie, chique LED-lamp. Maar ook een grote kroonluchter is erg mooi in de hal.

4. De wanden van de hal

De wanden van de hal

Uiteraard zijn afbladderende muren niet echt een mooi visitekaartje voor jouw hal en huis. Wil je een moderne hal, dan kies je voor een strakke afwerking. Je laat de muur bijvoorbeeld met stucwerk gladstrijken, zodat de muur perfect egaal is en geschilderd kan worden. Ben je meer van klassieke woningen? Dan kies je voor een mooi behang, lambrisering of muurstickers.

5. Vloer

Vloer

Nu het plafond en de wanden zijn opgeknapt, moeten we natuurlijk ook even aandacht geven aan de vloer van de hal. Deze kun je vervangen, maar een houten vloer kun je ook mooi opknappen door hem te schuren en opnieuw te lakken. Tegels worden ook veel toegepast, net als laminaat, omdat het zo gemakkelijk schoon te houden is.

6. Kapstok

Kapstok

Tijd om te beginnen met decoraties om je hal op te knappen! We starten met de kapstok. Je kunt natuurlijk kiezen voor een saai, basic modelletje. Maar wat dacht je van een mooie kapstok met mandjes? Er zijn kapstokken die een deel van de muur beslaan of een geheel vormen met een gangmeubel.

7. Schoenenrek of -kast

Schoenenrek of -kast

Uiteraard is een schoenenrek in de hal een goed idee. Is het tijd voor een nieuwe plaats om je schoenen op te bergen? Overweeg dan eens een gesloten schoenenkast. Die hoeft helemaal niet perse groter te zijn dan een schoenenrek, maar ziet er wel veel mooier en netter uit in je hal.

8. (Muur)decoraties

(Muur)decoraties

Je hal is al bijna helemaal in shape. Je mist nog een ding: mooie decoraties! Dit kunnen planten zijn, maar vaak zijn muurdecoraties handiger in een smalle gang. Wat dacht je van een serie mooie schilderijen? En foto’s kunnen natuurlijk mooi in de gang worden tentoongesteld.

Je hal opknappen is een vaak een flinke klus. Toch is het belangrijk om te doen, want je hal is het visitekaartje van je huis. In elk geval heb je met deze 8 prachtige ideeën genoeg te doen om je hal helemaal up-to-date te maken. Zo heb je weer een prachtige hal waar je trots op kunt zijn!

Share.

About Author

Leave A Reply