We kennen het probleem allemaal: het hebben van spullen die in de weg staan, en die beter opgeborgen moeten worden. Van de schoonmaakspullen tot de keukenvoorraad, en van het wasgoed tot de schoenen: je moet het ergens kwijt. En het liefst wil je het handig opbergen, op een stijlvolle manier. Dat kan – zeker met onze tips!

1. Creëer extra kastruimte ín de kast

Van het keukenkastje tot de kledingkast: je hebt de neiging om alleen gebruik te maken van de opgestelde plankjes en relingen in het meubelstuk. Maar wie het slim aanpakt, maakt ook van de achterkant van de kastdeuren een opbergruimte! Deze kant van de deur blijft anders namelijk maar ongebruikt, terwijl je ook hier spulletjes kwijt kunt.

Natuurlijk: het is aan de deur geen optie om nog eens zoveel planken kwijt te kunnen als in de kast. Maar wat wel een idee is, is om er rekken of hangzakken op te plaatsen. Hier kun je vervolgens smalle spullen op kwijt – die passen tussen de deur en de planken in de kast. In de keuken gaat dit om bijvoorbeeld kruidenpotjes of een messenset. En in de slaapkamer kun je hier op verticale wijze schoenen ophangen.
Handig opbergen: kastruimte in de kastBron afbeelding

2. Gebruik de muur

Het nachtkastje in de slaapkamer, het aanrecht in de keuken en de wasbak in de badkamer: het zijn typische voorbeelden van plekken die al snel propvol staan. Er zijn nu eenmaal veel items die je hier regelmatig nodig hebt. Wat je hieraan kunt doen? Niet langer alles óp deze meubelstukken plaatsen!

Je kunt deze benodigde spullen namelijk opdelen, door een deel aan de muur te hangen! Met het plaatsen van plankjes of het ophangen van een magneetstrip boven de meubelstukken creëer je op eenvoudige wijze een extra opbergplek. Die ook nog eens binnen handbereik is!
Ruimte besparen? Hang spullen op aan de muur!Bron afbeelding

3. Zet de ruimte onder de trap in

Er zijn van die loze plekjes in je woning waarvan je er simpelweg nooit bij hebt stilgestaan om ze in te zetten als opbergruimte. De kans is groot dat de ruimte onder de trap er daar één van is – en dat is nog een ruime plek ook. Je kunt veel kwijt in deze ruimte in je hal!

Qua vorm lijkt het misschien niet de meest geschikte plek voor het handig opbergen. Maar als je er passende bakken of kasten plaatst, is er al meteen veel meer mogelijk. Of laat je creativiteit de vrije loop! Wat dacht je bijvoorbeeld van een boekenkast of een schoenenverzamelplek onder de trap? Meteen een unieke en verfrissende toevoeging aan je woning!
Handig opbergen onder de trapBron afbeelding

4. Laat zien wat je wilt laten zien

Wanneer het gaat om bijvoorbeeld het opbergen van de kleding in de slaapkamer, geldt er wat ons betreft een gouden regel: laat zien wat je wilt laten zien. Wat we hiermee bedoelen? Dat je best wat mooie of bijzondere items apart kunt houden van de rest, zolang je er maar niet teveel van maakt.

Denk er bijvoorbeeld aan om een elegant rekje naast de kledingkast in huis te nemen, om daar een aantal stukken aan op te hangen. Passend bij het seizoen, bestaande uit je favoriete kledingstukken van het moment. De bedoeling is dan ook dat je dit eens in de zoveel tijd verandert. Een keurig opgesteld rijtje schoenen eronder gaat hierbij ook goed samen. Grote spiegel ernaast en vloerkleed eronder – en zo is je Pinterest-waardige slaapkamerhoekje compleet!
Extra opbergruimte in de slaapkamerBron afbeelding

Handig opbergen is voor iedereen!

Uit dit lijstje met tips blijkt wel: het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om handig opbergen te realiseren. Sterker nog: het brengt juist meer orde en rust in je huis. Dat is dan ook de belangrijkste reden om ermee te beginnen. Hoewel het in eerste instantie even wat werk kost om de juiste praktische manieren voor jouw woning te vinden, heb je er uiteindelijk alleen maar profijt van!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

1 reactie

Leave A Reply