Opeens is het moment daar, en moet je er op uit om een nieuw bed te gaan kopen. Misschien valt je oude bed uit elkaar, is je matras doorgezakt, of heb je besloten om alleen of toch met zijn twee te gaan slapen. Voordat je op zoek gaat is het wel handig als je een beetje weet wat je nu eigenlijk wilt, en aan welke eisen je nieuwe bed moet voldoen.

Er komt van alles bij kijken
Met een bed alleen ben je nog niet klaar want er komt nog van alles bij. Behalve een bed met een bodem is een matrasbeschermer wel verstandig, en natuurlijk heb je ook een matras, dekbed en kussen(s) nodig. Dekbedden zijn er in heel veel soorten, van dons tot synthetisch, winterwarm of zomers koel.

Gevoelige gewrichten en snel spierpijn?
Heb je het snel koud, en gevoelige gewrichten? Kijk dan eens rond bij een waterbedden specialist. Zo’n bed is altijd lekker op temperatuur, en zorgt ervoor dat je spieren heerlijk ontspannen. Er zijn diverse soorten met stabilisatie en een stevige schuimrand zodat je ook prettig op dit bed kunt zitten. Bedenk wel dat een waterbed behoorlijk zwaar is, en niet op iedere zolderkamer geplaatst kan worden.

Het oog wil ook wat
Lekker slapen is heel belangrijk, maar een mooi opgemaakt bed is een aanwinst voor je slaapkamer. Probeer niet te bezuinigen op textiel, gebruik altijd een molton over je matras, en koop in ieder geval één mooi overtrek. Bijpassende hoeslakens, sierkussens en eventueel een sprei maken het plaatje helemaal af.

Allergie
Heb je last van astma, of ben je overgevoelig voor de huisstofmijt? Koop dan tegelijk met je nieuwe matras een huisstofmijt- en allergeen dichte hoes. Deze hoezen zijn er ook voor hoofdkussens en dekbedden. Regelmatig wassen van overtrekken, goed luchten en zonlicht gaan vermeerdering van de huisstofmijt ook tegen.

Share.

About Author

Comments are closed.