Kijk, we begrijpen best dat het niet echt leuk is om erover na te denken. Maar het is toch echt een essentieel onderdeel in huis: de stofzuiger! Als je een nieuwe nodig hebt, kun je dus maar beter wat research doen van tevoren. Zo weet je zeker dat je het juiste apparaat in huis haalt. Want daar komt nog best wat bij kijken met alle soorten stofzuigers die er zijn! In deze blog geven we je handige tips – lees mee en leer.

Met of zonder zak

Bij een nieuwe stofzuiger kopen is het allereerst zaak om te bedenken of je een variant met of zonder zak in huis haalt. Hier zitten in beide gevallen voor- en nadelen aan. De stofzuiger met zak is lekker makkelijk: het stof wordt op één plek verzameld, en vervolgens ruim je het weer makkelijk op. Je hebt er weinig omkijken naar, en het schijnt dat stofzuigers met zak over het algemeen wat stiller zijn dan varianten zonder zak. Al is er natuurlijk het risico dat de ingang naar de zak verstopt raakt.

En als je liever geen extra afval wilt, namelijk de stofzuigzak zelf, kun je beter een stofzuiger kopen zonder zak. Hierbij haal je het stof vaker uit de stofzuiger, wat voor een lichtgewicht ervaring zorgt. Zeker als je hierbij kiest voor een moderne stokstofzuiger! Dat is toch wel een andere ervaring dan je bij de reguliere stofzuiger hebt.
Hier moet je op letten bij het aanschaffen van een nieuwe stofzuiger

Het energielabel

Vandaag de dag is het uiteraard zaak om aan het milieu te denken. En daarom is het belangrijk om op het energielabel van de stofzuiger te letten! De beste stofzuiger voor jou heeft een goed energielabel, om zo min mogelijk te verbruiken wanneer je aan het stofzuigen bent.

Het is misschien iets waar je al snel overheen kijkt bij het stofzuiger aanschaffen. Maar zeker bij gebruik op langere termijn is het toch zeker iets om in het achterhoofd te houden! Zo heb je alleen maar meer profijt van je future proof stofzuiger.
Een nieuwe stofzuiger: ga je voor een robotstofzuiger of een traditionele stofzuiger?

Zelf doen of laten doen

Bij het stofzuigen denk je er waarschijnlijk al meteen aan dat je zelf door het huis gaat met het apparaat. Prima, natuurlijk! Maar heb je er ook al aan gedacht dat je kunt gaan voor een robotstofzuiger kopen? Om jou het werk uit de handen te nemen. Zo’n stofzuiger meet je huis op, en weet zo precies waar hij moet schoonmaken. Ideaal!

Er zijn echter wel een paar kanttekeningen. Als je bijvoorbeeld huisdieren hebt en je vaak zelf niet thuis bent, is zo’n stofzuiger niet altijd een uitkomst. De reden hiervoor? Als er ergens een haarbal in huis ligt, wordt die zomaar door het hele huis verspreid… Maar in alle andere gevallen is het zeker een idee om een robotstofzuiger te kopen – in ieder geval als ondersteuning bij de reguliere stofzuiger. Zo wordt het jou alleen maar makkelijker gemaakt!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply