Het uitzoeken van nieuwe eetkamerstoelen kan nogal een opgave zijn. Misschien zie je er wel vreselijk tegenop om nieuwe stoelen uit te zoeken en stel je het vervolgens ook maar eindeloos uit. Tegelijkertijd zit je tegen je oude eetkamerstoelen aan te kijken – vol irritatie – en wil je ze zo snel mogelijk inruilen. Geen paniek, want we helpen je graag met wat aandachtspuntjes zodat je zeker weet dat jij voorbereid op pad kunt. Zo hoef je binnenkort niet meer tegen die irritante, oude stoelen aan te kijken!

Match bij je andere meubelstukken

Het is belangrijk dat je eetkamerstoelen goed matchen bij de rest van je interieur, zeker als de eettafel ook in de woonkamer staat. Wellicht heb je een prachtige, velvet bank. Dan is het combineren van een velvet eetkamerstoel de perfecte manier om een geheel te maken van je interieur. Wil je meerdere kleuren eetkamerstoelen, wat nu ook heel trendy is? Kan natuurlijk ook, maar zorg dan wel dat de kleur van jouw bank wel terugkomt in tenminste een van de kleuren stoelen.

Meet je eettafel af

Als je tevreden bent met je eettafel en deze voorlopig niet gaat vervangen, kun je deze het beste even opmeten. Het zou vervelend zijn als je vier of zes nieuwe stoelen hebt gekocht, maar dat deze qua formaat veel te klein of te groot zijn ten opzichte van je eettafel. Je wilt natuurlijk niet dat je benen niet onder het tafelblad kunnen of dat je armen hoog boven je neer moet leggen. Niet alleen is dit heel oncomfortabel, maar ook nog eens super onpraktisch. Meet dus je tafel op en meet vervolgens hoe hoog de stoel maximaal zou mogen zijn om dit probleem te voorkomen.

Comfort of niet?

Comfort of niet

Wanneer je naar de trends kijkt, zie je dat kuipstoeltjes op dit moment ontzettend hip zijn. Maar laat je niet direct verleiden om de trends te volgen, maar ga ook eens op zo’n stoeltje zitten. Niet elke kuipstoel zit namelijk comfortabel genoeg voor enkele uren tafelen. Daarnaast moet je kijken of je armleuningen belangrijk vindt, ook met de gedachte in je achterhoofd of je uren wilt tafelen of niet. Het is verstandig om alvorens je aankoop te bedenken of je eetkamerstoelen wilt waar je uren aan kunt zitten of waarop je alleen je maaltijd naar binnen schuift. In het eerste geval is comfort en de juiste zithouding namelijk erg belangrijk, terwijl bij die laatste je ook prima sierstoeltjes kunt kiezen.

Share.

About Author

Leave A Reply