We maken er dagelijks weer gebruik van: servies! Hoewel je gewoon alledaags servies in huis kunt halen, is het leuk om er juist iets speciaals van te maken. Kies voor goed servies, waar je echt blij van wordt. Ben je benieuwd hoe je het beste servies in huis haalt? Dit zijn onze tips.

Kwalitatief

Let met name op de kwaliteit bij het uitkiezen van nieuw servies. Dit kan namelijk enorm verschillen! Ga voor stevig serviesgoed, dat niet direct breekt als je het per ongeluk eens laat vallen. Dit is belangrijk bij elk type servies. Zo heb je baat bij robuuste glazen. Kies het liefst voor designs met een wat dikkere glasrand. Van waterglas tot wijnglas: dit is er altijd te vinden. Maar ook bij bijvoorbeeld de borden telt de stevigheid mee. Met borden in een wat zwaarder gewicht zit je goed, omdat deze al gauw langer meegaan. Ook is het steevast een verstandige keuze om voor een vooraanstaand serviesmerk te gaan.

Materiaalsoort

De materiaalsoort is bepalend voor de look en feel van het serviesgoed. Meestal kiezen we tussen porselein of keramiek. Beide opties zijn er in een hoogwaardige kwaliteit te vinden – daar hoef je de keuze niet direct op te baseren. Het gaat meer om een persoonlijke voorkeur. Kwalitatief porselein is sterk, lichtgewicht, eenvoudig schoon te maken en inzetbaar voor dagelijks gebruik. Keramiek, of aardewerk, is wat robuuster. Daarmee is keramiek dus tevens een stevige optie. Vaak wordt het geglazuurd, wat wel maakt dat er krassen in kunnen ontstaan. Keramiek is er in veel verschillende kleuren te vinden, terwijl porselein meestal wit is.

Materiaalsoort

Tijdloos

Over de kleur willen we het nog even uitgebreider hebben. Of eigenlijk over het bredere, samenhangende thema: het tijdloze karakter van servies. We raden je aan om tijdloos servies te kiezen, omdat je er niet op uitgekeken raakt. Trends kunnen na een jaar immers weer helemaal voorbij zijn – en daar zit je dan met je gloednieuwe servies. De keuze voor goed servies gaat wat ons betreft hand in hand met een tijdloze look.

Afmetingen

Let ook op de afmetingen van het serviesgoed! De een vindt dit belangrijker dan de ander, maar het is in ieder geval iets om rekening mee te houden. Bepaald serviesgoed kent een vaste afmeting. Zo heeft een ontbijtbord een diameter tussen de 19 à 21 cm, een diep bord tussen de 20 à 22 cm en een dinerbord tussen de 25 à 27 cm. Het is uiteraard een optie om de standaard maten in huis te halen. Maar je kunt hier ook gerust van afwijken, als je bijvoorbeeld een ontbijtbord te klein vindt om van te eten – en zo’n bordje vervolgens nooit gebruikt. Er is dus niet per se een goed of fout als het aankomt op de afmetingen. Let er altijd wel op bij de aanschaf. Vergelijk de maten bijvoorbeeld met het servies dat je momenteel in huis hebt. Zo weet je wat er het best bij jouw wensen past!

Share.

About Author

Leave A Reply