Een van de meest intensieve huishoudelijke klussen is het schoonmaken van de badkamer. Dit werk is zo intensief, dat twee keer per week schoonmaken al snel over gaat in één keer per week schoonmaken. Hierdoor raakt de badkamer steeds meer vervuild en krijg je te maken met zeepresten, kalkaanslag en urinesteen. Met de juiste schoonmaakartikelen en schoonmaaktechnieken wordt het bijhouden van de badkamer een leuke klus.

Frequentie schoonmaken badkamer

Wie wekelijks de badkamer schoonmaakt houdt alles netjes bij. Voor grote gezinnen of ernstige vervuiling kan er tussendoor een doekje door de badkamer worden gehaald. De microvezeldoek leent zich hier uitstekend voor, je hebt geen schoonmaakmiddel nodig en het doekje neemt veel vuil en vocht op. Alleen voor het éénpersoons- of tweepersoonshuishouden is 1 keer per twee weken schoonmaken soms voldoende.

Schoonmaken van de douche

Schoonmaken van de douche

De douche krijgt het meest te maken met kalkaanslag. Wie dit gedurende langere periode laat zitten, merkt dat kalkaanslag moeilijk te verwijderen is. Douchekop ontkalken? Leg deze in een bak met heet water en azijn. Daarnaast kun je kiezen voor een krachtige ontkalker, die kalk moeiteloos verwijdert. Kalkaanslag op douchewand en tegels verwijder je met antikalk of periodieke ontkalker. Let bij deze producten op het gebruik bij kalkhoudende materialen, rvs en aluminium. Niet alle producten zijn geschikt voor deze materialen.

Verwijder schimmelaanslag met chloor of speciale schimmelverwijderaar. Laat het product enige tijd intrekken, dit vergroot het effect.

Het bad en de wasbak

Voor het bad en de wasbak maak je gebruik van een allesreiniger. Dit verwijdert vuil, vlekken en lichte kalkaanslag. Bovendien laat het een heerlijke frisse geur achter. Voor het diep en grondig reinigen van oppervlakken gebruik je vloeibaar schuurmiddel of ontkalker.

Glanzende kranen

Niks zo mooi als stralend schone en glanzende kranen in de badkamer. Verwijder kalkaanslag met schoonmaakazijn of een krachtige ontkalker. Het voordeel van ontkalker is dat dit snel werkt zonder inwerktijd. Wrijf de kranen na het schoonmaken in met onverdunde allesreiniger en poets dit op met een oude handdoek. Het resultaat is oogverblindend.

Schoonmaken van het toilet

Schoonmaken van het toilet

Het toilet verdient extra aandacht, dit is vaak het meest vieze gedeelte van de badkamer. Giet chloor of desinfecterend middel in de toiletpot. Verspreid dit met behulp van de toiletborstel en laat het enige tijd intrekken. Gebruik voor het schoonmaken van de toiletbril schoonmaakmiddelen zoals allesreiniger, sanitairreiniger of een desinfecterend middel. Maak eerst de spoelknop schoon, vervolgens de buitenkant van de toiletpot, gevolgd door het deksel en de toiletzitting. Voor optimale hygiëne maak je tussendoor het toilet snel schoon met behulp van toiletbrilreiniger of desinfectiemiddel in een sprayfles.

Wanden en vloeren

De tegelwand maak je het best schoon met vloeibare zeep of allesreiniger. Bij ernstige vervuiling maak je gebruik van een schuurmiddel of sanitairreiniger. Afhankelijk van het type vloer maak je deze schoon met een professionele vloerreiniger. Voor de badkamerkast en vensterbank is gebruik van een sopje met allesreiniger voldoende. Vergeet niet de spinnenwebben te verwijderen, juist in de badkamer komen we deze vaak tegen.

Een frisse geur

Na het schoonmaken van de badkamer ruikt deze heerlijk fris. Heb je toch vaak last van nare luchtjes in de badkamer? Controleer eerst de afvoerputjes, wellicht zitten hier haren, zeepresten en ander vuil in.

Voor een frisse geur hang je een luchtverfrisser op. De automatische luchtverfrisser werkt effectief en is instelbaar, maar ook op vaste dagen uit te schakelen. Als je goed luchtverfrissers wilt kopen dan raden wij je aan om eens bij 123toilet te kijken. Zij hebben een ruim assortiment.

Dankzij bovenstaande tips maak je de badkamer in een handomdraai stralend schoon.

Share.

About Author

Leave A Reply