Een hoogslaper met glijbaan is voor veel kinderen een droom. Het veranderd een hoogslaper van een simpel, functioneel bed in een speeltoestel dat ook overdag leuk is! De glijbaan zal je kind en zijn of haar vriendjes urenlang zoet houden en blijft leuk, ook als je kind wat groter wordt. Want een glijbaan is toch veel mooier dan een trap? Wij geven 10 prachtige voorbeelden van hoogslapers met glijbaan.

1. Eenvoudige hoogslaper met glijbaan

Een hoogslaper met glijbaan hoeft niet perse een indrukwekkend bouwwerk te zijn wat de hoofdprijs moet kosten. Ook voor een relatief lage prijs kun je een eenvoudige hoogslaper met glijbaan kopen. Het hoeft ook helemaal niet zo ingewikkeld, want je zult zien dat je kind sowieso dol is op de glijbaan! 

Dit mooie, massief grenenhouten bed met glijbaan van Leenbakker is een ideaal bed. Je kunt deze prachtige halfhoogslaper met glijbaan van Leenbakker zelf mooi maken en versieren. Je kind kan de dag altijd enthousiast starten vanaf dit leuke bed.

Halfhoogslaper met glijbaan

2. In de ruimte

Veel kinderbedden met glijbaan zijn voorzien van een leuk thema. Dat maakt het natuurlijk extra spannend en leuk om naar bed te gaan. Het kinderbed met glijbaan kan met een set doeken gemakkelijk van thema worden veranderd. Voor een aantal bedden met standaard afmetingen (90×200) kun je de doeken ook los bestellen. En het kan ook voor een dubbel stapelbed met glijbaan, want vaak passen de doeken daar ook goed op.

Is jouw kind dol op de ruimte? En slaapt hij of zij ook nog graag in een tentje? Dan is dit gave kinderbed met glijbaan in ruimte-stijl echt iets voor jouw kind.

Halfhoogslaper met glijbaan in ruimte thema

3. Jungle hoogslaper

Wil je je kinderkamer als jungle inrichten? Dan is een jungle hoogslaper een leuke toevoeging. De jungle halfhoogslaper met glijbaan en tent past perfect in een jungle kamer. De glijbaan maakt het bed natuurlijk nog stoerder.

Dit glanzende witte bed is van massief hout gemaakt. Het is een bijzonder bed dat is uitgevoerd in een stoere jungle stijl. De glijbaan en de ladder kun je zowel links als rechts plaatsen.

Jungle hoogslaper met glijbaan

4. Prinsessen hoogslaper met glijbaan

Een prinses hoort zich natuurlijk altijd keurig en waardig te gedragen. Gelukkig hoeven kleine meisjes zich daar niets van aan te trekken, dus kunnen zij lekker van hun bed af glijden. Een sprookjesachtig meisjes bed met glijbaan is precies wat een kleine prinses nodig heeft. Komt er een vriendinnetje logeren? Met een luchtbed of los matras maak je er meteen een stapelbed met glijbaan van.

Met dit mooie prinsessenbed met glijbaan kan jouw dochter wel een poosje vooruit. Is ze door de prinsessenfase heen? Dan maak je de tent en overkapping gemakkelijk los en heb je alsnog een prachtige, massief houten hoogslaper.

Hoogslaper in prinsessenthema

5. Blauwe bluswagen

Vind jij de gewone kinderbedden maar saai? Dan kies je voor een wat meer artistiek bed voor je kind. Een hoogslaper die niet gewoon uit alleen maar rechte lijnen en hoeken bestaat, maar die méér is dan dat. De glijbaan van deze hoogslaper is niet simpel recht, maar heeft een paar spannende golven.

Deze gave hoogslaper is van het merk CrAzY hutty. De naam zegt wat het is: een bijzonder bed met gekke hoeken en onverwachte eigenschappen. Dit bed is bijvoorbeeld ook een stoere blauwe bluswagen, waar je kind als in een auto in kan zitten. .

Blauwe bluswagen hoogslaper met glijbaan

6. Piraten hoogslaper

Kinderen doen niets liever dan spelen dat ze stoere piraten zijn. Vooral jongens gaan vaak door een piraten-fase heen. En wat is dan gaver dan een stoer piratenbed met glijbaan dat precies past in het thema? Een kinderhoogslaper met glijbaan is voor de meeste kinderen al een droom. En helemaal als het bed in hun lievelingsthema past!

Wil je de kinderkamer in een thema inrichten, dan is deze piraten halfhoogslaper met glijbaan een mooie keus. Enteren maar!

Piraten hoogslaper met glijbaan

7. Speeltoestel in de slaapkamer

Een hoogslaper is niet altijd wat hij lijkt. Dit lijkt eigenlijk helemaal geen bed. Het ziet er eerder uit als een gaaf klimtoestel op de speelplaats. Je kunt er allerlei mooie fantasiespellen mee spelen.

Deze hoogslaper is opnieuw van het merk CrAzY hutty. Je ziet waarom we er zo dol op zijn: aparte lijnen, een bijzondere look en het haalt meteen het kind in je naar boven.

Crazy hutty bed met glijbaan

8. Hoogslaper met aparte glijbaan

Bij deze hoogslaper staat de glijbaan wat opzij van het bed. Zo kan je kind makkelijk vanaf het trapje weer de glijbaan af. Op deze manier voorkom je een rommelig of vies bed wanneer je kind met zijn of haar vriendjes aan het glijden is. 

Deze stoere hoogslaper met glijbaan en bureau is helemaal geschikt voor de toekomst. De houten bovenkant en de tent kunnen losgemaakt worden om het bed stoerder te maken voor tieners. En ook de glijbaan kan verwijderd worden.

Hoogslaper met aparte glijbaan

9. Hoogslaper met hut van hout

De meeste hoogslapers hebben een tent als overkapping. Als jouw kind graag wat woestere spelletjes? En ben je bang dat zo’n tentdoek het niet lang overleeft? Dan kies je voor een robuuster model.

Dit houten bed met glijbaan is voorzien van een complete houten afwerking. De hoogslaper is afgewerkt met een mooie houten hut. Het enige plastic aan dit bed is de glijbaan en die is stevig genoeg. Je kunt hem kiezen in allerlei mooie kleuren.  

Hoogslaper met glijbaan en hut

10. Halfhoogslaper lente-thema

Wil jij een bed dat redelijk neutraal is, maar wel vrolijk? Dan is het lente-thema geschikt. Dit thema is heel rustig, maar geeft wel de vrolijke kleuren van de lente in de kinderkamer. Een mooie halfhoogslaper met glijbaan in een roze of juist zachtgroene tint is daar goed passend bij.

Dit kinderbed is de bekende Vipack halfhoogslaper Pino met glijbaan. Het is een eenvoudig bed, dat daardoor juist zo populair is. Het bed is met een ander set doeken gemakkelijk te veranderen in een ander gezellig thema.

Halfhoogslaper Pino

Ikea hack: zelf een kinderbed met glijbaan van Ikea bedden maken

Ikea verkoopt hoogslapers, maar er is geen stapelbed met glijbaan van Ikea. Toch kun je een gewone hoogslaper vrij gemakkelijk ombouwen tot bed met glijbaan van Ikea als je een beetje handig bent. Het levert een stoere speelplaats op én extra opbergruimte. Je vindt de tutorial voor het maken van een hoogslaper met glijbaan van Ikea op roomed.nl.

Je kunt er natuurlijk ook een mooi stapelbed met hoogslaper van maken. Je gebruikt dan een losse glijbaan voor de hoogslaper in een iets andere maat. En natuurlijk gebruik je twee bedden omdat je er een stapelbed van maakt. Een gewone hoogslaper of halfhoogslaper maak je van één Ikea bed. Wil je een peuterbed met glijbaan maken? Dan kun je ook deze instructies gebruiken. 

Het principe van het maken van een Ikea hoogslaper met glijbaan is vrij eenvoudig. Je koopt gewoon een losse glijbaan voor een hoogslaper. Je kunt een hoogslaper met glijbaan bij een Ikea bed ook vrij eenvoudig maken met een losse buitenglijbaan, bijvoorbeeld van plastic. Of je maakt een eigen glijbaan van hout, maar dan is het wel erg belangrijk dat er geen splinters in zitten! De glijbaan kan op veel Ikea bedden vrij eenvoudig worden gemonteerd.

Na het monteren van een Ikea hoogslaper of halfhoogslaper, maak je er de glijbaan aan vast. Vervolgens kun je met standaard doeken het bed versieren. Je kunt er bijvoorbeeld een mooi Frozen bed met glijbaan van Ikea van maken. Dan is jouw bed met glijbaan goedkoop en heeft je kind toch een fantastisch droombed.

Van een mooi, standaard kinderbed met glijbaan tot een zelfgebouwde versie: een hoogslaper met glijbaan is een supergaaf item voor de kinderkamer. Je kind zal er met volle teugen van genieten, met als gevolg dat jij er wat meer vrije tijd door krijgt. Er zijn veel bijzondere thema-hoogslapers met glijbaan verkrijgbaar, waardoor je er ook één kunt aanschaffen als je bijvoorbeeld bezig bent met de inrichting van een prinsessenkamer.

Share.

About Author

Leave A Reply