Het is wat ons betreft een van de mooiste materialen: hout! We snappen het dan ook goed als je hout het liefst in iedere woonruimte verwerkt. Zo ook in de badkamer. Maar aangezien hout niet het makkelijkste materiaal is, heb je daar wat tips bij nodig. En die geven we je in deze blog!
Bron afbeelding

Waarom willen we hout in de badkamer?

Waarom willen we hout in de badkamer

Er zijn maar weinig materialen die we zo beeldschoon vinden als hout. Hoe dit komt? Door de rustgevende uitstraling. Het materiaal komt rechtstreeks uit de natuur – en daar voelen we ons dan ook mee verbonden. Maar niet alleen de oorsprong, ook de kleuren brengen rust in je woning. Of het nu gaat om lichtkleurig of donkerkleurig hout: het is gemakkelijk te verwerken in het interieur, en zorgt voor een gemoedelijke look.

En die look is natuurlijk meer dan gewenst in de badkamer: een plek die bedoeld is om te ontspannen. Zie je het al voor je: dat je een bad neemt, terwijl je uitkijkt op het mooie hout in de badkamer? Of het nu gaat om de wastafel, de rand om het bad of de vloer: het is allemaal beeldschoon in het houten materiaal. En dat zorgt voor een heerlijk gevoel!
Bron afbeelding

Zorg en onderhoud

Hout vergt veel onderhoud – zo ook in de badkamer. Dit vormt misschien de reden dat je al snel afziet van hout in de badkamer. Zonde, natuurlijk! Want met de juiste voorbereiding en zorg is het echt prima mogelijk om het materiaal in deze ruimte te verwerken. Zo kun je dus toch gaan voor de look die je zo mooi vindt!

Hoe dat dan werkt? Het begint bij de keus voor de houtsoort. Het is van groot belang om te kiezen voor een variant die de vochtige omgeving van de badkamer goed kan verdragen. Dit zijn bijvoorbeeld teakhout en bamboe. Met name de laatste is een goede keus, aangezien het duurzame materiaal bamboe momenteel een ware trend is!

Ga je liever voor een ander soort hout, zoals eikenhout? Ook dit is mogelijk, zolang je het materiaal van tevoren behandelt met bijvoorbeeld een laklaag. Zo kan het water niet in het hout trekken, en gaat het niet rotten. Vervolgens heb je er dan nog relatief weinig omkijken naar. Wel wordt aangeraden om af en toe te controleren of er geen schade is aangericht aan de laklaag, door bijvoorbeeld stoten of krassen. Dan is het natuurlijk tijd voor een nieuw laagje! Ook een goede ventilatie zorgt voor het mooi houden van het hout – maar die wil je uiteraard ook zonder hout in de badkamer in deze ruimte hebben. Dat voelt wel zo gezond!
Bron afbeelding

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply