Hout in huis brengt warmte, stijl en rust met zich mee – dat is dan ook waarom we zo dol zijn op dit materiaal. En hoewel de kans groot is dat hout al op verschillende plekken in je interieur te vinden is, lijkt het misschien wat moeilijker te verwerken in de keuken. Daar helpen wij je een handje bij: ontdek onze ideeën voor hout in de keuken!

1. Het keukeneiland

Ben je van plan om een keukeneiland in huis te nemen, of om je bestaande eiland te vervangen? Denk dan eens na over hout! Met dit materiaal maak je namelijk een ware eyecatcher van je keukeneiland – dat natuurlijk gezien mag worden!

Je kunt gaan voor verschillende looks: met opvallende deurknoppen en ornamentjes past het houten keukeneiland perfect bij de landelijke stijl. Zeker wanneer je ook kiest voor een blad van hout. Maar wie voor strak hout gaat met een vlakke afwerking sluit helemaal aan bij de moderne inrichting. Een betonnen blad maakt deze look af. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat!

2. Het keukenblok

Helaas beschikt natuurlijk niet iedereen over een keukeneiland – als je een kleinere woning hebt, is hier al snel geen ruimte voor. Maar wees niet getreurd: ook dan is er nog altijd een mogelijkheid om hout toe te voegen aan het interieur. Denk aan het houten keukenblok! Dit vergt wel een wat grotere verbouwing, maar het resultaat is verbluffend.

We durven dan ook wel te stellen dat dit idee onze favoriet is wanneer het gaat om hout in de keuken. Als alle keukenkastjes van hout zijn, heeft dit een enorm rustgevend effect. En dat komt natuurlijk maar al te goed van pas in deze woonruimte, die toch al snel vol staat en chaotisch oogt. Zeker als je voor een zachte, lichte houtkleur gaat, brengt dit rust met zich mee. Liever wat meer warmte? Ook een donkere houtkleur ziet er wonderschoon uit!

En dan nog een laatste korte tip voor wie het houten keukenblok kiest: combineer dit met een donkergrijs- of zwartkleurige muur, afzuiger en keukenblad. Dit klinkt heel gewaagd, maar ziet er juist enorm stijlvol uit. Het ultieme gevoel van luxe in je keuken!

3. De accessoires

Naast meubelstukken zijn er natuurlijk ook een heleboel accessoires te vinden in de keuken! De kans is groot dat daarvan al een groot deel uit hout bestaat. Maar als je er eens echt goed bij stilstaat, zal blijken dat er nog meer om te toveren is in dit materiaal. Je kunt er zelfs voor gaan om vrijwel alle keukenaccessoires in het hout te hebben – een smaakvol geheel. Vervang dus het plastic en zoveel mogelijk van het porselein! Zo kun je ook de slabak en de spatels in dit natuurlijke materiaal vinden.

Met deze accessoire tip gaan we nog even terug naar de meubelstuk ideeën: een combinatie van deze twee is prachtig! Zo komt er zoveel mogelijk hout terug in je woning. Speel hierbij met de kleurtinten: kies bijvoorbeeld voor het keukenblok in een donkere houtkleur, en ga voor accessoires die een paar tinten lichter zijn. Zo springen ze er mooi uit, en zorg je voor variatie!

Hout in de keuken: rustgevend en warm

Voor welk van de ideeën je ook gaat: hout in de keuken voegt te allen tijde warmte toe aan je woning. Ook geef je je keuken er een totale make-over mee! Eentje die tijdloos en enorm stylish is. Meer hout in huis? Check dan ook: alle ins en outs over hout in de badkamer!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply