We zijn dol op hout! Deze materiaalsoort in het interieur is eigenlijk altijd een goed idee. Sfeervol, warm en tijdloos – prachtige eigenschappen om aan je woning toe te voegen. Zo ook in de keuken! Kies voor houten accessoires in de keuken: in deze blog delen we de mooiste voorbeelden met je.

Houten snijplanken in de keuken

Onze favoriet van de houten accessoires in de keuken? Dat is de houten snijplank! Die staat namelijk veel mooier dan een snijplank van plastic. En we zijn ook nog eens van mening dat zo’n houten snijplank fijner is om mee te werken. Zo’n plank van hout kost misschien net wat meer, maar je beleeft er ook zeker meer plezier aan!

Een tip: haal houten snijplanken in verschillende groottes naar je keuken toe en stel ze mooi tentoon. Plaats ze bijvoorbeeld rechtopstaand op je aanrecht, op een rijtje achter elkaar. Zo maak je er meteen een eyecatcher van!

Houten accessoires in de keuken: voorbeelden en inspiratie

Houten accessoires in de keuken: lepels en meer

Een soeplepel, een lepel om mee in de pannen te roeren en bestek voor salades: dit is er ook allemaal te vinden als houten keukenspulletjes! En houten lepels zorgen voor meer gezelligheid in de keuken dan de metalen varianten. Zeker een reden om hiervoor te kiezen.

Het is daarbij een leuk idee om deze houten accessoires in de keuken een opvallende plek te geven waar je ze bewaart. Plaats bijvoorbeeld een mooie pot op het aanrecht waar je het bestek in kunt steken. Zo is het altijd in het zicht – praktisch én fraai!

Dit zijn de leukste houten accessoires in de keuken

Een houten fruitmand

Ook een topper in het straatje van houten keukenaccessoires: een houten fruitmand! Of je er nu fruit in bewaart of juist groenten, aardappelen of kruiden – dat is allemaal aan jou. Je kunt ook een paar van die manden op een rijtje zetten, dat zorgt voor een gezellige look in de keuken.

Hoe die houten fruitmand eruitziet? Je hebt veel opties om uit te kiezen. Zo vinden we een ronde mand een prachtig plaatje. Sierlijk en sfeervol. Maar je kunt juist ook een stoerdere mand uitkiezen, zoals we op het voorbeeld hieronder zien. Het is maar net wat het best bij jouw interieur past: stem de houten keukenspullen daarop af!

Een houten fruitmand en meer leuke houten keukenaccessoires

Houten keukenaccessoires: het messenblok

Ten slotte zijn we fan van een houten messenblok. Dat is echt een fraaie toevoeging op je aanrecht! Zeker als je de messen niet zo in het zicht wilt hebben. Zo is het ook een optie om ze aan de muur in de keuken te hangen, maar misschien vind je het mooier en veiliger om ze in een blok te plaatsen.

Ook is dit meteen een handige manier om verschillende soorten messen goed op te kunnen bergen. En met zo’n messenblok en de andere voorbeelden uit deze blog zie je maar: het is hartstikke eenvoudig om houten accessoires aan je keuken toe te voegen!

Houten accessoires in de keuken: voorbeelden en inspiratie
Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply