We zijn er dol op: houten accessoires in huis. Ze bieden rust, zijn stijlvol en gaan jarenlang mee vanwege hun tijdloze karakter. Een ideale combinatie! Het is natuurlijk nogal een breed begrip: er zijn allerlei soorten en maten te vinden van houten woonaccessoires. Onze favorieten? Die ontdek je in deze blog!

Een boomstam in het interieur

We beginnen met houten woonaccessoires waarmee je toch wel het dichtst bij de natuur blijft: haal een boomstam in huis! Die kun je namelijk perfect gebruiken als krukje of als bijzettafeltje bij de bank. Kijk maar eens op het beeld hieronder, dan begrijp je meteen wat we bedoelen. Is het geen plaatje?

Wat ons betreft is dit een ideaal voorbeeld van een speels effect aan je woning toevoegen. En daar houden we van! Zo maak je je interieur namelijk helemaal eigen – er mogen best van dit soort unieke accessoires zijn die de aandacht trekken. En makkelijker kan het ook eigenlijk niet: zoek een mooie stam uit, en meer hoef je er niet aan te doen. De stam is zoals deze is.
Kies voor de natuur: een boomstam in huis als accessoire

Houten omlijstingen

Waar we nog meer dol op zijn als het gaat om woonaccessoires van hout? Grote houten omlijstingen! Bij een schilderij bijvoorbeeld, of bij een spiegel – zoals we op het beeld hieronder zien. Dat geeft meteen zo’n rustiek karakter aan een ruimte. Een tijdloos resultaat, waar je nog heel lang naar wilt kijken.

Het is belangrijk dat het hout flink opvalt als je voor dit effect wilt gaan: het speelt eigenlijk de hoofdrol. Ga dus voor een flink stuk hout, dat er het liefst een beetje verweerd uitziet. Zo creëer je een boho chic look!
Pak uit met opvallende houten omlijstingen in huis

Accessoires van hout op tafel

Houten accessoires voor in huis kunnen ook zeker terugkomen op tafel: toch wel een plek waar je veel tijd doorbrengt in huis. Waar je bij een gedekte tafel misschien meteen denkt aan serviesgoed en textiel, past hout hier juist prachtig tussen. Ga bijvoorbeeld voor houten dienbladen van kwaliteit, houten opscheplepels of zelfs houten borden en kommen!

Dat geeft een warm effect aan de tafel – om het tafelen zo nog nét wat gezelliger te maken! Zeker als het serviesgoed bijvoorbeeld een lichte witte kleur heeft, steekt het hout hier gezellig af. Een gouden combinatie!
Stijlvol: hout op de eettafel

Hout op de bijzettafel

Niet alleen aan de eettafel, maar ook op de bijzettafel staat hout beeldschoon! Hier kun je allerlei verschillende items kwijt. Wees creatief wat betreft het uitkiezen van houten accessoires in de woonkamer!

Op onderstaand beeld zien we wat voorbeelden. Kandelaars en kleine vaasjes, bijvoorbeeld. Maar denk ook aan een bak om tijdschriften en afstandsbedieningen in op te bergen. Of een houten plantenpot. Zo zie je maar: houten decoratie in de woonkamer is er in allerlei vormen te vinden.
Houten accessoires in huis: voorbeelden en inspiratie

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply