Gebruik je vaatwastabletten om je vaat schoon mee te krijgen? Helemaal logisch natuurlijk! Maar wist je dat je vaatwastabletten voor veel meer schoonmaak taken kunt gebruiken in huis? Multifunctioneel, die tabletten! We zetten graag voor je op een rijtje waar zo’n vaatwastablet allemaal handig voor is.

Oven schoonmaken met vaatwastablet

In de oven verzamelen zich na verloop van tijd veel etensresten. Of je nu wel of geen bakpapier gebruikt: je kunt eigenlijk niet echt om die resten heen. En wat gaan die resten toch moeilijk weg. De oplossing? Vaatwastablet to the rescue! Dip een vaatwastablet in wat water, en ga daarmee langs de vlekken in je oven. Je moet alsnog even goed schrobben, maar de kans is groot dat je de vlekken zo goed weg krijgt – bij de ruit van de oven bijvoorbeeld. Ook de roosters kun je laten weken in een sopje met een vaatwastablet erin!

Combimagnetron schoonmaken met vaatwastablet

Je kunt niet alleen je oven schoonmaken met een vaatwastablet, maar ook je magnetron of combimagnetron! Het is eigenlijk hetzelfde verhaal als hierboven: ga met een vochtig tablet langs de etensresten, die je er zo veel makkelijker af kunt krijgen.

Wasmachine reinigen met vaatwastablet

Je kunt ook je wasmachine schoonmaken met een vaatwastablet! Gooi zo’n tablet niet zomaar bij je wasgoed – daar heb je je gebruikelijke wasmiddel voor. Maar je kunt wel een lege trommel laten draaien op 90 of 95 graden, waar je een vaatwastablet bij gooit. Stop ze in het zeepbakje van je wasmachine. Wat het tablet hier doet? Het voorkomt vieze geurtjes én vetluis: dankzij het anti-vet middel in het tablet! Zo is je wasmachine dus weer als nieuw. Handig om dit eens per maand te herhalen.

Pannen schoonmaken met vaatwastablet

Je stopt je pannen waarschijnlijk niet in je vaatwasser (tenzij je speciale pannen gebruikt die hiertegen kunnen). Toch kun je ze zeker schoonmaken met een vaatwastablet! Laat zo’n tablet weken met wat warm water in de pan – je kunt het zelfs even kort laten koken voor echt hoge temperaturen. Even schrobben, en zo verdwijnen moeilijke vlekken als sneeuw voor de zon!

Airfryer reinigen met vaatwastablet

Ook in de Airfryer stapelt het vet zich al gauw op. En daar helpt een vaatwastablet nu juist zo goed tegen! Laat daarom zo’n tablet een tijdje weken in wat warm water in de bak of het mandje van de Airfryer, waarna je het vuil er zo uit haalt.

Prullenbak schoonmaken met vaatwastablet

Je slaat het schoonmaken van je prullenbak misschien het liefst over – een fijn klusje is het niet. Maar dit kun je prima doen met een vaatwastablet, dat maakt het net wat makkelijker! Zet een laag water in de vuilnisemmer, gooi het tablet erbij, laat het even weken: en schrobben maar. Vlekken en vieze geuren verdwijnen zo heel goed!

Meer schoonmaaktips? Lees ook:

Tips grote schoonmaak: hoe pak je deze grote beurt het beste aan?

Dit zijn de 6 apparaten in huis die jij niet vaak genoeg schoonmaakt

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply