Je wilt natuurlijk dat je huis een prettige en fijne plek is. En vooral ook een schone plek! Of je het nu geen enkel probleem vindt of er eigenlijk nooit zin in hebt: schoonmaken hoort er nu eenmaal bij. Toch zijn er in bijna elk huis van die plekjes te vinden die we nét iets te vaak overslaan met de poetsbeurt. Oeps! Benieuwd welke plekjes dit zijn en hoe je ze kunt aanpakken? We zetten ze voor je op een rijtje – op naar een tiptop schoon huis!

Huis schoonmaken: deurklinken

Vergeet bij je huis schoonmaken de deurklinken niet! Hoewel je het vuil hier niet zo gauw ziet, is het toch zeker een plek in huis waar bacteriën zich verzamelen. Denk niet alleen aan de deur bij het toilet en de badkamer, maar eigenlijk aan elke deur in je woning!

13 plekken en dingen in huis die je misschien nét te vaak vergeet schoon te maken

Lichtknoppen schoonmaken

Net als de deurklink is ook een lichtknop zo’n plek in huis waar je eigenlijk elke dag wel aan komt met je handen. Wel zo prettig dus als die lichtknoppen van tijd tot tijd schoon worden gemaakt! Dat kan al heel simpel, gewoon met een doekje en een sopje.

Afstandsbediening

Je pakt ‘m vast en ook is ‘ie regelmatig in de bank te vinden: de afstandsbediening. Niet zo fris! Houd ‘m daarom lekker schoon. Dat geldt ook voor controllers van gameconsoles.

Elektronica schoonmaken

We blijven nog even in het straatje van elektronica hangen. Voorzie ook laptops, computers, iPads en telefoons van tijd tot tijd van een frisse wasbeurt. Daar kun je speciale reinigingsmiddelen voor aanschaffen!

Trapleuning schoonmaken

Nog zo’n plek in huis waar handen veel aanzitten? De trapleuning! Ook hier geldt weer dat je het vuil niet zozeer ziet, maar een doekje erlangs is zeker wenselijk op regelmatige basis.

Schoonmaken in huis: bekleding van banken en stoelen

Het is een vervelende schoonmaakklus in huis die we dan ook gauw te lang overslaan: het wassen of opfrissen van de bekleding van banken en stoelen. Stop de bekleding in de wasmachine, stoom het of laat het professioneel reinigen.

Tuinmeubilair

Om te voorkomen dat de verwering heel sterk in je tuinmeubilair gaat zitten, is een grondige poetsbeurt op z’n tijd wel een goed idee. Doe dit bijvoorbeeld elk jaar in het voorjaar!

Schoon huis: vergeet de planten niet

Planten schoonmaken? Zeker weten! Haal in ieder geval het stof van je kamerplanten af – zo blijven ze mooier en gezonder.

Schoonmaken in huis tips: vergeet déze plekjes niet

Wasmachine schoonmaken

De wasmachine is er natuurlijk om je kleding schoon te maken. Maar maak ook de wasmachine zélf schoon. Je wasmachine fris houden draagt er namelijk ook weer aan bij dat je wasgoed lekker ruikt.

Huis poetsen: de stofzuiger

De stofzuiger is ook zo’n apparaat dat je kunt schoonmaken in huis. Haal bijvoorbeeld af en toe de onderste stoflaag eraf. En vervang natuurlijk op tijd de stofzuigerzak!

Plinten in huis schoonmaken

De vloer zuigen en dweilen we. Maar de plinten? Die laten we vaak voor wat het is. Bij je huis poetsen kun je ze soms maar beter meenemen met een sopje, zo ziet de hele vloer er weer netter uit!

Badkamerproducten

Sla bij je badkamer schoonmaken de producten en accessoires niet over. Van je tandenborstel en -houder tot je haarborstel: het zijn spullen die je vaak gebruikt, en dus maar beter fris kunt houden.

Lampen in huis schoonmaken

Ten slotte kun je bij schoonmaken in huis denken aan het poetsen van je lampen. Hier verzamelt zich na verloop van tijd een behoorlijke laag stof op! Wel zo mooi om de lampen in huis stofvrij te houden.

Meer schoonmaaktips?

Je douchecabine schoonmaken? Zó pak je het slim aan!

De keuken grondig schoonmaken: tips en tricks

Tips voor het schoonmaken van lamellen

Vieze geurtjes in huis? 7x zo kom je ervan af!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply