Voor je kids is het belangrijk om lekker fit te blijven. Ook in huis! Ideaal bijvoorbeeld als ze veel binnen zitten of als het weer buiten slecht is. En eerlijk is eerlijk: je maakt een groot feest van de kinderkamer waarin sportief gespeeld kan worden! In deze blog geven we verschillende voorbeelden.

Klimmen in de kinderkamer

Of klimapparaten alleen voor de gymzaal zijn? Wij vinden van niet! Met zo’n klimtouw is er uren plezier te beleven. En wat er ook zo makkelijk aan is: zo’n touw neemt niet zoveel ruimte in beslag. Dat past dus ook gewoon in een kleine kinderkamer – je kunt ‘m in elk interieur kwijt. Een handige manier om een sportieve kinderkamer te realiseren. Nog een tip: leg er een vloerkleed onder, om valpartijen veiliger te maken.

In deze kinderkamers blijven je kids fit

Een klimtoestel in de kinderkamer

We blijven bij het klimthema hangen – dat is toch wel de favoriet als het op de sportieve kinderkamer aankomt. Is onderstaand voorbeeld ook geen tof idee voor leuke kinderkamers? Een klimtoestel! Nog net wat leuker dan het voorbeeld hierboven. Dus als je er de ruimte voor hebt, is het zeker een aanrader. Een perfecte manier om je kids meer te laten bewegen in huis.

Tips voor sportieve kinderkamers

Haal de speeltuin naar de kinderkamer toe

Schommels en glijbanen: we kennen ze natuurlijk van de speeltuin. Of misschien heb je ze wel in je tuin staan. Maar is het niet nog cooler om ze in de kinderkamer te plaatsen? Wij vinden het in ieder geval een prachtig voorbeeld van mooie kinderkamers! Hoewel we in het voorbeeld hieronder verschillende speeltoestellen voorbij zien komen, kun je natuurlijk ook voor één van deze apparaten kiezen voor fit blijven in huis.

Kinderen sporten thuis: haal een speeltoestel naar de kinderkamer toe

Een klimmuur in de kinderkamer

De beste kamer voor kinderen? Die zien we misschien wel op het voorbeeld hieronder voorbijkomen. Want waar we het hierboven al over klimtoestellen hadden, is dit toch echt wel next level: een hele klimmuur in de kamer! Zo maak je natuurlijk de droom voor kinderkamers compleet, voor kinderen die al wat ouder zijn. En nogmaals deze tip: leg er een vloedkleed of mat onder voor de veiligheid.

In deze kinderkamers blijven je kids fit

Yoga in de kinderkamer

Yoga wordt steeds populairder onder de kinderen sporten voor thuis. Hoewel dit juist een rustigere vorm van bewegen is, past het ook goed in het rijtje van sportieve kinderkamers. Haal een yogabal en andere accessoires naar de kamer toe – liefst in een lekker opvallende kleur zoals roze. Dat zorgt voor een vrolijke look!

De mooiste kinderkamers? Dat zijn sportieve kinderkamers: lees onze tips!
Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply