Kasten zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten te vinden. Loop je tegen het probleem aan dat je het idee hebt dat je de ruimte niet optimaal benut voor het opbergen? Dan is een inbouwkast een idee. Of je ‘m nu als kledingkast, boekenkast of algemene opslagplaats gebruikt: dít zijn onze tips voor de beste inbouwkast op maat.

Inbouwen van vloer tot plafond

Het grote voordeel van inbouwkasten? Je kunt de ruimte op een optimale manier gebruiken! Zorg daarom dat je de kast van de vloer tot het plafond laat lopen, om die ruimte ook daadwerkelijk te pakken. Door alles zorgvuldig op te meten, weet je precies hoeveel materiaal je nodig hebt voor de inbouwkast. Ga bijvoorbeeld voor planken in de volledige lengte, of bevestig meerdere korte planken aan elkaar, die je op de juiste maat zaagt.

4 tips en tricks voor de mooiste inbouwkast in je interieur

De lengte van de ingebouwde kast

Niet alleen de hoogte, maar ook de lengte van de inbouwkast speelt een belangrijke rol. Hier heb jij het ook weer voor het zeggen! Je kunt een kast zo precies tussen twee muren laten passen. Zeker als je moeite hebt met een kant-en-klare kast op de juiste maat te vinden, biedt dit een uitkomst. De inbouwkast op maat past netjes tussen muur A en muur B. Maar je hoeft ‘m natuurlijk niet per se van de ene naar de andere kant te laten lopen: je kunt de inbouwkast ook tegen één muur aanbouwen, en vervolgens aan de andere kant ‘open’ laten staan. Er zijn veel verschillende mogelijkheden.

Juiste locatie voor een inbouwkast

Ingebouwde kasten kun je op verschillende plekken kwijt in huis. Wat zijn nu de beste plekken voor een inbouwkast? We denken direct aan de slaapkamer: ga voor een inbouw kledingkast! Hier passen al je kledingstukken in én zo’n kast staat beeldig in de kamer. Naast een inbouwkast in de slaapkamer, is een inbouwkast onder de trap ook een geliefde optie. Hier heb je namelijk met een moeilijke vorm te maken, waar met een inbouwkast in de hal aan tegemoet kan worden gekomen. Dit geldt tevens voor een inbouwkast bij een schuin dak. Zo’n inbouwkast op zolder is een handige opslagplaats, waarbij alle ruimte kan worden benut. Een inbouwkast bij een schuine wand op een lagere verdieping in de woning is trouwens tevens een optie! Verder denken we nog aan een inbouwkast in de woonkamer, voor bijvoorbeeld de boeken.

4 tips en tricks voor de mooiste inbouwkast in je interieur

Inbouwkast op maat: de looks

Niet alleen de praktische zaken tellen mee, maar ook de looks van de inbouwkast! Zeker als je ‘m op een prominente plek in huis plaatst. Je kunt voor een open kast gaan, met bijvoorbeeld boeken erin. Voor je kleding is een inbouwkast met schuifdeuren weer een betere optie. Denk ook na over de materiaalsoort: ga je voor warm hout of stoer metaal? Tot slot is een mooie kleur een optie, door de kast te schilderen!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply