Roze en blauw: dit waren een lange tijd dé kleuren die we voorbij zagen komen in de kinderkamer. Maar eerlijk is eerlijk: dat mag heus wel eens anders. Momenteel is het een trend om voor een rustige, neutrale look in de kinderkamer te kiezen. Dat is fijn voor zowel jou als je kindje! Hoe pak je dit aan? We delen mooie voorbeelden!

Wit gecombineerd met houten details

De meest rustgevende look in de kinderkamer neutraal? Dat is als je kiest voor wit als basiskleur in combinatie met houten meubels en details. Mooi in z’n eenvoud! Zo maak je er echt een ruimte van om te ontspannen. Een plezier voor het oog, als je het ons vraagt!

Kijk maar eens op het beeld hieronder: dan snap je meteen wat we bedoelen. Een mooie kamer, nietwaar? En we vinden ‘m ook allesbehalve saai – want dat hoeft een babykamer neutraal of een kinderkamer neutraal echt niet te zijn. Het hout zorgt zelfs voor een warme look.

Inspiratie voor een kinderkamer met een neutrale look

Wit gecombineerd met kleuraccenten

Wil je toch wat meer kleur bij je kinderkamer inrichten? Dat is ook een optie! Opnieuw is het dan een idee om wit als basiskleur te kiezen, maar in dit geval in combinatie met kleuraccenten. Zo kies je toch voor een wat vrolijker resultaat – maak een feestje van de kamer, zonder dat het er té druk wordt.

Dit zien we op onderstaand voorbeeld. Er komen verschillende kleuren terug in de kamer, zonder dat het too much wordt. En ook het contrast van zwart en wit werkt sterk, bijvoorbeeld door de stickertjes op de muur. Een fraai idee!

Een kinderkamer neutraal? Combineer wit met kleuraccenten

Een grijze kinderkamer inrichten

In plaats van wit als basiskleur, kun je juist ook een grijze kinderkamer inrichten. Bang dat dat saai wordt? Dat is dus niet het geval, zoals we op de afbeelding hieronder zien. Sterker nog: dit is juist een stijlvolle inrichting van de kinderkamer. Grijs biedt ook warmte, zoals we hier duidelijk zien.

En hier is dan juist weer gekozen voor witte accessoires in de rustige babykamer – de rollen zijn als het ware omgedraaid. Dat is dus ook zeker een optie. Als je de basiskleur maar rustgevend houdt, waarmee je een groot oppervlakte vult in de ruimte. De muur bijvoorbeeld.

Inspiratie voor een kinderkamer met een neutrale look

Pasteltinten in de kinderkamer

Als je toch meer kleur wilt in de kinderkamer, kun je er ook voor gaan om pasteltinten te kiezen. Die hebben een neutralere look dan felle kleuren – echt een wereld van verschil. Zo ben je er zeker van dat de rust wordt bewaard in de kinderkamer.

Ook hier geldt weer: combineren mag! De lichte, zachte pastelkleuren staan prachtig bij elkaar. Je mag dus best uitpakken.

Een babykamer neutraal? Kies zachte pasteltinten
Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply