Je wilt het natuurlijk een zo leuk mogelijke plek maken voor je kleintjes, de kinderkamer! Maar dat kan soms lastig zijn als het om een kleine kamer gaat. Zeker in kleine huizen in de stad hebben we niet altijd grote kamers voor de kinderen – maar gelukkig zijn er verschillende tips en tricks te bedenken om er iets moois van te maken. Lees mee!

Alleen de basics

De eerste tips is wat ons betreft ook meteen de belangrijkste: haal niet te veel spullen in huis. Je hebt misschien de neiging om van alles te verzamelen voor je kind, wat deze tip lastig maakt om uit te voeren. Maar uiteindelijk zorgt dit ervoor dat de kamer geen fijne plek is. Iets dat je natuurlijk wilt voorkomen!

Daarom geldt: haal alleen de basics in huis. Vaak heb je veel minder nodig dan je van tevoren denkt. Zo hoeft je kind heus niet tien knuffels op bed te hebben staan, een paar knuffels is ook voldoende. Maak hier slimme overwegingen in! Een kamer die bomvol staat is geen prettige omgeving – houd die gedachte te allen tijde in je achterhoofd.
Inspiratie voor het inrichten van een kleine kinderkamer

Werk in de hoogte

Natuurlijk, we begrijpen het: er zijn nog altijd behoorlijk wat spullen die je kwijt wilt in de kinderkamer. Hoe kun je er nu voor zorgen dat er plek is om dit op te bergen? Daarbij is het een idee om te werken in de hoogt. We hebben de neiging om spullen in de breedte op te slaan – maar als er weinig plek is, kom je daar niet ver mee. Omhoog denken helpt!

Ga bijvoorbeeld voor een smalle, hoge kast – in plaats van een brede, lange kast. Of zorg voor verschillende planken aan de muur waar je items op kwijt kunt. Dat ziet er ook nog eens gezellig uit: waar muren anders maar wat leeg blijven, krijgen ze nu een doel. Je kunt er daarbij voor kiezen om niet alleen praktische spullen op die planken te zetten, maar tevens decoratie. Een mooie afwisseling!
Handig voor het opbergen in de kinderkamer: hang planken aan de muur

Maak een logische verdeling

De laatste tip gaat om de manier waarop je de kamer inricht. Zo is het belangrijk om een logische verdeling te maken, waarmee je de kamer als het waren in ‘vakken’ onderverdeeld. Zo houd je te allen tijde het overzicht!

Zorg bijvoorbeeld dat je een hoek inricht als slaapgedeelte, een andere hoek als praktisch gedeelte voor bijvoorbeeld het aankleden, en een andere hoek als speelgedeelte. Zo weten zowel jij als je kind hoe dit zit, en dat vormt meteen een manier om de spullen logisch op te bergen. Meer overzicht is minder rommel en meer plezier in de kamer!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply