Het is tof om in je interieur de muur te decoreren! Anders blijven de wanden immers behoorlijk leeg, wat voor een kale look kan zorgen. Met wanddecoratie maak je je interieur juist sfeervol en gezellig! Er zijn verschillende soorten wanddecoratie om aan te denken. In deze blog delen we onze favoriete opties.

Wanddecoratie: grote lijst aan de muur

We beginnen met een eenvoudige uitwerking van wanddecoratie: een grote lijst aan de muur! Hiermee zit je simpelweg altijd goed, aangezien deze wanddecoratie past bij iedere woonstijl. Je bepaalt natuurlijk zelf wat voor soort werk je in de lijst hangt. Van een schilderij tot een foto – ga na wat je het mooist vindt. Hoe groter de lijst is, hoe meer deze opvalt.

Wanddecoratie: grote lijst aan de muur

Inspiratie wanddecoratie: meerdere lijsten

Vind je het wat saai om een enkele lijst aan de muur te hangen? Kies dan voor muurdecoratie in de vorm van meerdere lijsten! Je kunt ze op speelse wijze ophangen door de ene lijst hoger te hangen dan de andere lijst. Dit zie je op het onderstaande voorbeeld van inspiratie voor wanddecoratie. Of houd de look juist netjes, door de lijsten recht naast elkaar te hangen.

Inspiratie wanddecoratie: meerdere lijsten

Macramé als originele wanddecoratie

Lijsten aan de muur kennen we natuurlijk allemaal wel. Wil je liever originele wanddecoratie in de woonkamer of een andere kamer ophangen? Een macramé kunstwerk is een tof idee, zoals we hieronder zien. Je kunt dit zelf maken, of kant-en-klaar bestellen.

Macramé als originele wanddecoratie

Wanddecoratie tips: planken aan de muur

We zijn groot fan van decoratie aan de muur in de vorm van wandplanken. Hang één of een paar planken op, waar je vervolgens verschillende accessoires op kwijt kunt. Check onderstaande inspiratie muurdecoratie: van ornamenten tot vazen, je kunt veel plaatsen op de planken. Het is tevens een ideale plek om souvenirs uit te stallen.

Wanddecoratie tips: planken aan de muur

Rieten wanddecoratie en rotan wanddecoratie

Riet en rotan zijn geliefd, als materiaalsoorten voor accessoires! Deze bohemian woonaccessoires kun je in allerlei soorten en maten naar je interieur halen. Ook in de vorm van rotan wanddecoratie of rieten wanddecoratie. Kijk maar op het onderstaande voorbeeld van muurdecoratie: ziet het er niet gezellig uit? Je speelt bij dit idee ook met de vormen: ronde wanddecoratie brengt een sfeervol karakter met zich mee.

Rieten wanddecoratie en rotan wanddecoratie

Leuke wanddecoratie met planten

Ben je ook zo’n fan van planten in je interieur? Je kunt ze neerzetten in een plantenpot, maar het is tevens een optie om ze in de muur te verwerken. Kijk maar eens op de onderstaande afbeelding, voor een tof voorbeeld. Het is zeker een aanrader om zo’n idee na te maken!

Leuke wanddecoratie met planten
Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply