Heb je last van een lekkend dak en ben je daarom op zoek naar een nieuwe dakbedekking? Of wil je eventuele lekkages juist voorkomen en zoek je daarom naar een andere dakbedekking? Dan is het in allebei de gevallen raadzaam om te investeren in een kwalitatief goede dakbedekking. Een dakbedekking van goede kwaliteit voorkomt lekkages en draagt zo bij aan de optimalisering van jouw wooncomfort.

Dakbedekking met een lange levensduur

Omdat de dakbedekking zo’n belangrijke bijdrage levert aan jouw wooncomfort moet deze van goede kwaliteit zijn. De dakbedekking moet gemaakt zijn van een sterk materiaal dat weerbaar is tegen alle weersomstandigheden. Je wilt immers niet dat na één winter met strenge vorst de dakbedekking al gebreken vertoont. Kies daarom voor een dakbedekking die gemaakt is van EPDM. Dit betreft een zeer sterke rubbersoort die weerbaar is tegen de meest uiteenlopende weersomstandigheden. Doordat dit zo’n sterk materiaal betreft, is het dus uitermate goed geschikt als materiaal voor jouw dakbedekking. Uiteraard hangt de levensduur van de dakbedekking mede af van het onderhoud dat het krijgt. Maar deze sterke rubbersoort kan wel vijftig jaar meegaan.

Zelf eenvoudig de dakbedekking aanbrengen

Zelf eenvoudig de dakbedekking aanbrengen

Naast de hoge kwaliteit kent de EPDM dakbedekking nog een voordeel, namelijk de manier van bevestigen. Je kunt deze dakbedekking zelf aanbrengen. Dit in tegenstelling tot de klassieke dakbedekking die met branders door professionals moet worden bevestigd. Doordat je de klus zelf kunt klaren, bespaar je kosten op het inhuren van dakdekkers. Als je nog nooit eerder een dakbedekking hebt aangebracht, zit je wellicht nog met vragen. Want welke materialen heb je allemaal nodig? Wanneer je kiest voor een EPDM pakket wordt deze vraag vanzelf beantwoord. Dit pakket is namelijk voorzien van alle benodigde materialen. Van EPDM folie tot lijm, kit en een handleiding. Met dit complete pakket staat niets jou in de weg bij het leggen van jouw nieuwe dakbedekking!

Verschillende soorten EPDM lijm

Een goede dakbedekking voorkomt lekkages en andere problemen aan het dak. Echter, het is natuurlijk wel van belang dat de dakbedekking goed wordt aangebracht. Het is daarom zaak om gebruik te maken van een goede lijm. Gebruik voor de enkelzijdige verlijming van de dakbedekking op horizontale stukken de EPDM bodemlijm. Voor het vastlijmen van de randen en opstanden is het raadzaam om de EPDM contactlijm te gebruiken. Deze contactlijm kan tevens gebruikt worden voor het vastlijmen van de hemelwaterafvoer. Een kwalitatief goede dakbedekking vormt uiteraard de basis. Maar deze basis is enkel functioneel als hij ook op de juiste manier wordt bevestigd. Breng jouw dakbedekking dus met zorg aan en geniet zo langdurig van een kwalitatief goede dakbedekking.

Share.

About Author

Leave A Reply