Een radiator is over het algemeen voornamelijk een praktisch item in huis en niet per se een mooie eyecatcher. Toch zouden we ‘m voor geen goud kwijt willen. Erger je je evengoed groen en geel aan je radiator? Dan kun je het volgende doen om je radiator te verbloemen of wellicht juist te accentueren!

1. Schilderen

Veel radiatoren hebben door de jaren heen een vergeelde of smoezelige uitstraling gekregen. Zeker wanneer de muur erachter fris wit is of een gewaagd kleurtje heeft steekt dit erg af. De oplossing? Schilder de radiator (én de radiatorbuizen) in dezelfde kleur als de muur erachter om voor een rustig geheel te zorgen. Of… doe eens gek en gooi er een knalkleurtje op. Zo leg je inderdaad de focus erop, maar de kleur maakt het zo fantastisch dat het júíst een te gekke uitstraling geeft!

https://www.instagram.com/p/COa0imKLzJy/

Doe dit trouwens wel met speciale radiatorlak om ervoor te zorgen dat de verf mooi pakt en niet afbladdert.

1. Schilderen

2. Radiatorbekleding

Wil je de radiator liever helemaal niet meer zien? Dan kun je hier ook een ombouw overheen plaatsen. Er bestaat speciale kant-en-klare radiatorbekleding die je door middel van een handig magneetsysteem er op kunt klikken, maar je kunt ook radiatorombouw onderdelen bij de bouwmarkt kopen om er zelf een te maken. Uiteraard kun je er ook je eigen draai aan geven, zoals bij de foto hieronder is gedaan.

https://www.instagram.com/p/CPYk8W3je7W/ 

Zorg er wel altijd voor dat je voldoende kieren of luchtgaatjes maakt zodat de warmte ertussen kan glippen om jouw woning te verwarmen!

3. Verticale designradiator

Gelukkig zijn lang niet alle radiatoren lelijk. Er bestaan ook strakke designradiatoren die wat ons betreft juist gezien mogen worden. Een van onze favorieten is bijvoorbeeld de Thermrad Alustyle. Een lange verticale radiator die werkelijk in ieder interieur past, zowel qua stijl als qua vorm. Doordat deze in de lengte geplaatst wordt neemt dit veel minder ruimte in beslag dan je bij standaard radiatoren gewend bent. Zo kunnen ze gemakkelijk tussen ramen geplaatst worden, waar dat bij standaard radiatoren vaak alleen onder een raam kan. Ook is deze in matzwart te verkrijgen, mocht dat beter in jouw interieur passen.

https://www.instagram.com/p/BtmHHUBDmoC/ 

Kortom, de truc is: verbloemen, accentueren of gewoon voor een ander model kiezen die van zichzelf al strak is. Voor welke optie ga jij?

Share.

About Author

Leave A Reply