Misschien is de inrichting van jouw woonkamer flink verouderd. Of misschien is hij juist wel mooi ingericht, maar ben je er gewoon op uitgekeken. Hoe jouw woonkamer er ook uitziet, soms is het gewoon tijd voor iets nieuws. En je hoeft niet altijd een grote verbouwing te doen om dat te bereiken. Het vervangen van enkele meubels en/of decoraties geeft vaak al een heel andere uitstraling. Wil jij je woonkamer een nieuwe look geven? Dat doe je zo!

1. Een nieuwe tafel met stoelen

De eettafel met stoelen zijn een opvallende eyecatcher in het interieur. Als je dus een nieuwe sfeer wilt creëeren, kun je hiermee beginnen. Bij voorkeur kies je voor een opvallende tafel waar een verhaal aan vast zit. Deze tafel van Goossens is bijvoorbeeld puur ambachtelijk gemaakt. En dat kun je zien! De stoelen zijn ook opvallend en trekken de aandacht met hun strakke leren uiterlijk. Samen vormen ze een heel nieuwe eyecatcher, waardoor je hele interieur anders lijkt.

Eettafel woonkamer

2. Een bijzondere salontafel

In de zithoek is het vaak de salontafel die het middelpunt vormt. Ook het vervangen van de salontafel is dus een goede methode om je woonkamer een nieuwe look te geven. Probeer ook ‘out of the box’ te denken. Heb je nu een eenvoudige rechthoekige salontafel, zoals de meesten? Denk dan eens aan een heel andere vorm! Bijvoorbeeld deze drie tafeltjes, die samen een salontafel vormen. Je kunt ze op allerlei manieren schikken zodat je telkens weer een andere look creëert.

Salontafels

3. Een prachtig vloerkleed

Een vloerkleed in de woonkamer geeft ook al snel een nieuwe uitstraling. Natuurlijk kies je een vloerkleed dat anders is dan anders. De laatste jaren zijn vintage vloerkleden helemaal in. Dit type vloerkleed is opvallend en ziet er wat verouderd uit. Toch heeft het strakke lijnen en het past in vrijwel elk interieur. Check bijvoorbeeld dit opvallende laagpolige, groene vintage vloerkleed.

Groen vintage vloerkleed

4. Mooie woonaccessoires

Woonaccessoires kunnen ook heel veel doen aan de look van je woonkamer. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor leuke bijzettafeltjes. Ook grote opbergmanden zijn mooi in het interieur. Je kunt ze ook nog eens gebruiken om kleine spullen uit het zicht te bewaren. Een ander leuk accessoire is een opvallende klok aan de muur. Woonaccessoires zijn zowel mooi als nuttig en hebben veel invloed op de uitstraling van de woonkamer.

Decoratie manden

5. Leuke woondecoraties

In tegenstelling tot accessoires, hebben decoraties meestal geen nuttige functie. Behalve dan het opvrolijken van het interieur! Wil jij een nieuwe look creëeren? Dan horen daar ook nieuwe decoraties bij. Denk aan schilderijen, mooie vaasjes of een comfortabele plaid. Vaak bepalen decoraties ook voor een groot deel de kleurstelling van de woonkamer. Ga eens voor een heel nieuwe kleur om daarmee de zomer tegemoet te gaan. Groentinten en blauwtinten zijn in 2018 helemaal hip.

Plaid blauw

Bij het creëeren van een nieuwe look heb je over het algemeen wat nieuwe spullen nodig. Tijd dus om lekker te gaan shoppen! Je kunt gaan voor grote meubels, maar ook kleinere dingen kunnen veel invloed hebben op de sfeer van het interieur. Natuurlijk helpt het ook als je in je inrichting kiest voor echt opvallende items. Denk bijvoorbeeld ook eens na over het gebruik van patronen. Wat dacht je van strepen in je interieur? Door je woonkamer anders in te richten kun je een geheel nieuwe look creëeren zonder dat je een verbouwing nodig hebt.

Share.

About Author

Leave A Reply