Bar Stools At Breakfast Bar In KitchenHet is de droom van veel kookliefhebbers om een keukeneiland te bezitten. Het is niet alleen een mooi, stoer of stijlvol meubelstuk maar geeft je ook veel extra ruimte. Als je ruimte hebt en je moet toch je keuken (her)inrichten, is het zeker een overweging waard.

Meten is weten
Voor je de knoop doorhakt om een eigen eiland aan te schaffen moet je eerst weten hoeveel ruimte je eigenlijk hebt. Voor een beetje keukeneiland moet de vloeroppervlak van de keuken minstens 16 m2 zijn. Je wilt natuurlijk wel armslag houden in de keuken.

Aansluitpunten
Wanneer je kiest voor een eiland met een gootsteen dan moeten er goede aansluitpunten zijn voor de waterleiding. Aangezien een stopcontact ook handig is dient er ook aan een aansluiting voor elektra gedacht te worden en als het een echt kookeiland wordt met daarin een gasoven is de gasleiding onontbeerlijk. Als je een oven in je eiland wil, bedenk dan goed hoe en waar je de afzuigkap en de afvoer hiervan wil plaatsen.

Let hier op
Zorg dat de aansluitingen door een vakman worden aangelegd. Zelf klussen kan en mag je alleen doen als je precies weet wat je doet. Heb je genoeg ruimte voor een eiland en zijn de aansluitpunten ook geen probleem, dan staat er niets in je weg tot de aanschaf.

Voordelen van een keukeneiland
Een groot voordeel van een keukeneiland is dat je er instant meer werk- en opbergruimte door krijgt. Meer plaats voor al je potten en pannen, bestek en alles wat een moderne keuken nodig heeft.

Doordat er meer werkruimte is, is het gemakkelijker om met meer mensen tegelijk aan het koken te zijn. Je zit niet (meer) in elkaars vaarwater en kunt gezellig samen de lekkerste gerechten op tafel zetten.

Share.

About Author

Leave A Reply