Het is – naast het bed – toch wel het handigste item in de slaapkamer: het nachtkastje! Misschien onderschat je al snel het nut van dit tafeltje, maar wij kunnen in ieder geval niet zonder. Ideaal om spulletjes op te leggen: je kunt bijvoorbeeld je telefoon beter daar kwijt, dan onder je kussen. En dat geldt ook voor boeken, sieraden en meer. In deze blog ontdek je mooie nachtkastjes.

Hout is altijd goed

We beginnen bij hout: toch wel ons favoriete materiaal als het gaat om het nachtkastje. Het slaapkamer nachtkastje van hout is namelijk simpelweg altijd goed: op dit materiaal raak je niet uitgekeken. Kijk maar eens op het beeld hieronder: dat is toch gewoon een tijdloos design, dat je over tien jaar nog steeds in je slaapkamer wilt hebben staan?

Hout is er in allerlei soorten en maten te vinden. Zo is het allereerst van belang om te bepalen of je voor hout in een lichte of een donkere kleur wilt gaan. Voor beide ideeën valt wat te zeggen: licht hout past altijd, donker hout geeft meer karakter. Daarnaast doe je er goed aan om na te denken over het soort hout, en ga je bijvoorbeeld voor een doorleefde look of juist liever een clean uitstraling?
Altijd goed: een houten nachtkastje in huis

Een industriële look

Ben je op zoek naar een modern nachtkastje? Ga dan voor een industriële look! Kijk maar eens naar het nachtkastje design op het beeld hieronder, links voor ons: wat een unieke look! Zo’n soort nachtkast zie je maar weinig terug – en dat is dan ook juist de reden om ervoor te kiezen. Steel de show!

Op het beeld hieronder zien we daarbij een zwart nachtkastje. Maar er is natuurlijk meer mogelijk qua kleur! Ga bijvoorbeeld voor een wit nachtkastje, of een grijs nachtkastje. Of kies juist een opvallende kleur uit: denk aan rood, geel of groen. Het is maar net wat jij mooi vindt staan. Met een basic tint ga je voor een tijdloos design; met een kleur maak je het meer eigen.
Kijk mee: mooie voorbeelden van nachtkastjes

Subtiel: een tafeltje

Je kunt er misschien niet zoveel op kwijt, maar het ziet er wel prachtig uit: een klein tafeltje naast het bed! Hier stap je dus af van het idee van het nachtkastje met lades. Als je er niet veel spullen kwijt hoeft, heb je genoeg aan een klein nachtkastje als in dit voorbeeld.

Dit is meteen een ideale manier om een minimalistische look te vertegenwoordigen in de ruimte – perfect als dit de look is waar je voor wilt gaan. Hierbij geldt immers: hoe minder poespas, hoe beter. Met een tafelblad en een paar tafelpoten kun je hierbij niet de mist ingaan. Een beauty naast het bed!
Subtiel en minimalistisch: een basic tafeltje naast het bed

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply