Of je er nu veel of weinig van hebt: je wilt je kleding natuurlijk wel goed op kunnen bergen in je huis! Is je kledingkast te klein? Dat kan een vervelend probleem zijn! Gelukkig zijn er verschillende oplossingen te bedenken, die maken dat je alles gewoon goed kwijt kunt. Lees verder voor onze tips!

Een kledingrekje voor kleding opbergen

Een mooie oplossing voor je kleding opbergen naast je kledingkast? Haal een mooi rekje in huis waar je je kleding aan kunt hangen. Het is niet de bedoeling om hier je halve kast naartoe te verplaatsen, maar je kunt hier bijvoorbeeld wel goed de kleding aan kwijt die je op dat moment het meest draagt. Zo’n rekje ziet er ook nog eens gezellig uit in je slaapkamer, zeker als je een fraai design van hout of metaal uitkiest! Onderaan het rekje kun je ook wat schoenen neerzetten, mocht je daar ook een flinke verzameling van hebben.

Slim kleding opbergen met onze tips

Kleding opbergen: slim opvouwen in je kast

Het opbergen van je kleding heeft natuurlijk ook te maken met de manier waarop je het opbergt. Prop je alles maar in je kast, zonder er verder over na te denken? Grote kans dat die indeling van je kast verre van optimaal is! Je kunt maar beter slim opvouwen in je kast. Maak hoge en stabiele stapels, die niet steeds omvallen maar die je wel hoog kunt opstapelen. Dat is efficiënt! Denk ook aan een lade organizer kleding, met verschillende vakjes waar je kleine spullen in kwijt kunt. Dat is ideaal voor accessoires en ondergoed opbergen!

Kleding opbergen zonder kast: multifunctionele meubels

Heb je te weinig ruimte in je kledingkast, maar ook niet zoveel ruimte vrij elders in je woning? Dan heb je baat bij opbergsystemen voor je kleding die zijn samengevoegd met meubels! Kies bijvoorbeeld een hoog bed uit, met daaronder extra kastruimte. Zo kun je veel meer kwijt!

Meer lezen? Een kleine slaapkamer inrichten: 7 handige tips

Opbergen kleding: organisatie per seizoen

Organiseer je kleding per seizoen! Of je dit nu binnen je kast doet, door alleen de kleding van het huidige seizoen vooraan te plaatsen, of juist buiten je kast. De tweede optie is vaak met name handig. Zo kun je je zomerkleding opbergen of juist je winterkleding opbergen op zolder of op een andere plek in huis waar het niet in de weg ligt. Extra tip: met vacuümzakken kun je de lucht eruit halen met de stofzuiger – dat maakt dat opbergen nog makkelijker. Zeker bij bijvoorbeeld truien opbergen: die worden zo een stuk platter.

Is je kledingkast te klein? 6 tips om je kleding toch goed op te bergen!

Kledij opbergen: niet alleen in de slaapkamer

We noemden het hierboven al kort: het is vaak slim om niet al je kleding altijd maar in je kledingkast te hebben hangen. Benut hierbij het liefst elk plekje dat je ervoor kunt inzetten. Hang bijvoorbeeld een grote kapstok in je hal, waar je meerdere jassen aan kwijt kunt – zo hoef je er weer minder kwijt in je kledingkast. En zorg hier ook voor grote bakken voor sjaals, mutsen en andere accessoires. Met zo’n verdeling kun je je kledij opbergen op meerdere locaties!

Die kledingkast toch maar eens opruimen…

Heb je ondanks de bovenstaande tips nog steeds moeite met het opbergen van je kleding? Wellicht is het dan toch eens tijd om kritisch door die kast heen te gaan. Bepaal wat je eigenlijk écht nooit meer draagt en overweeg om het de deur uit te doen. Eerlijk is eerlijk: die opruimronde zorgt voor een heerlijk gevoel. Zo ga je alleen maar meer genieten van de kleding die je wél hebt, en die je ook nog eens netjes en overzichtelijk kunt opbergen. Win-win!

Verder lezen? Je huis minimaliseren: 5x tips

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply