Een kleine woonkamer hoeft absoluut geen groot probleem te worden. Ze zeggen toch niet voor niets ‘klein maar fijn’? Van een compacte ruimte kun je prima een knusse, gezellige en stijlvolle zithoek maken. Je moet alleen even weten waar je bij het inrichten op moet letten. Wij helpen je hier graag bij! In dit artikel lees je verschillende praktische tips en leuke ideeën voor een kleine woonkamer.

Ga op zoek naar de perfecte bank

De bank is een belangrijk onderdeel van de woonkamer. Zeker bij een kleine ruimte is het van belang dat je op zoek gaat naar een perfecte match. Ons advies is om eerst naar de situatie te kijken. Woon je met 2 personen in huis of heb je een groot gezin? Komt regelmatig de hele familie over de vloer of zit je met bezoek toch liever in de keuken? Aan de hand van deze informatie kun je gericht gaan zoeken naar een goed bankstel. Wees niet bang om te kiezen voor een grote hoekbank als je echt veel zitplaatsen nodig hebt. Als dit niet noodzakelijk is, kun je beter gaan voor een 2-zitsbank of een kleine 3-zitsbank. Kijk eens naar de uitgebreide collectie met banken van Montèl. Op deze website kun je meteen zien welke stijl jou het meeste aanspreekt. Kies het liefst voor een strak design en een lage rugleuning.

Kies voor luchtige meubels

Let bij het uitzoeken van een nieuwe bank ook op de luchtige uitstraling. Hiermee bedoelen we dat het meubelstuk niet te zwaar en robuust moet ogen. Een goed voorbeeld hiervan is een hoekbank op pootjes of een 2-zitsbank met smalle rug- en armleuningen. Dit geldt natuurlijk ook voor andere meubels zoals stoelen, kasten en salontafels. Hoe luchtiger en verfijnder het design, hoe beter het staat in je kleine woonkamer. Laat die robuuste houten salontafel met brede metalen poten dus liever achterwege. Een kleine ronde draadtafel is een betere optie!

Maak gebruik van de hoogte

Je kunt de woonkamer ook een stuk groter laten lijken door de hoogte te benadrukken. Dit doe je bijvoorbeeld met lange gordijnen die precies tot de vloer vallen. Ook met een mooie plafondlamp, hoge stellingkasten en wandplanken maak je goed gebruik van de hoogte.

Werk met grote blikvangers

Maak in een kleine ruimte gebruik van een aantal grote blikvangers. Dit klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar het draagt echt bij aan het ruimtelijke effect. Zet de woonkamer dus niet helemaal vol met kleine meubels en oneindig veel kleine accessoires. Dit oogt namelijk al snel rommelig, wat de ruimte juist kleiner maakt. Wil je graag een vloerkleed op de grond leggen? Kies dan voor een groot kleed met een subtiel patroon en in een lichte tint. Het is het mooiste als de kleur overloopt in de lichte vloer.

Hang decoratie aan de muur

Een andere handige tip is om geen decoratie te kopen voor op tafel, maar voor aan de muur. Een paar mooie posters, foto’s of kunstwerken boven de bank nemen namelijk geen ruimte in beslag. Zo kun je de woonkamer toch nog extra gezellig maken!

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply