Houd je niet van een basic interieur, maar wil je juist uitpakken met opvallende looks? Mooi! Zo zien we het graag in huis: het maakt je interieur bijzonder. Deins bijvoorbeeld niet terug voor kleurrijke meubels in de woonkamer. In deze blog delen we verschillende toffe voorbeelden!

Kleurrijke meubels: geel

Welke kleur meubels? We beginnen met een ware knalkleur: geel! Hier kan echt niemand omheen. Of je nu voor een gele bank of een gele fauteuil kiest – die specifieke keuze is aan jou. Weet in ieder geval dat je met geel een heleboel vrolijkheid in huis haalt. Als je echt durft, pak je helemaal uit: zoals we op onderstaand beeld zien met geel én een groene muur.

Plaatjes kijken: zó pak je uit met kleurrijke meubels in de woonkamer

Gekleurde meubels: blauw

Van geel gaan we door naar blauw: net wat subtieler, maar nog altijd perfect voor een opvallend jasje in huis. Hieronder wordt er gespeeld met meerdere meubelstukken in blauw: de bank en de bijbehorende stoel. Zo ga je voor een stijlvolle set! De muurkleur biedt hier het contrast – er is duidelijk over nagedacht. Je kunt bijvoorbeeld ook gekleurde houten kasten in een contrasterende kleur neerzetten, als je de muur gewoon wit wilt houden.

Gekleurde meubels: blauw

Kleurrijke meubelen: rood

De opvallendste kleur om in huis te halen? Dat is toch wel rood! Kijk maar eens naar onderstaande rode bank: die springt direct in het oog. Doen, dus! De muurkleur zorgt bij deze combinatie juist weer voor wat rust – anders zou het wel erg veel worden. Ga op zoek naar die perfecte balans. Je kunt trouwens ook denken aan eetkamerstoelen in een soortgelijke rode kleur, om nog een ander voorbeeld van gekleurde meubels te geven. Al is zo’n rode bank ook wel héél stoer!

Kleurrijke meubelen: rood

Gekleurde meubelen: roze

Hoeft je interieur niet zozeer stoer te zijn, maar juist lieflijk? Dan is onderstaand idee absoluut iets voor jou: ga voor kleurrijke meubels in roze! Dat geeft weer een heel ander effect. Op onderstaand beeld is gekozen voor roze in combinatie met een paarse muur, voor een zacht geheel. Ook donkergrijs zou bijvoorbeeld beeldig staan.

Gekleurde meubelen: roze

Meubels woonkamer: kleurencombinatie

Hieronder zien we roze en rood weer naar voren komen. Het groen in de plantenpot breekt deze samenstelling en zorgt voor een frisse touch. Zo zie je echt goed hoe sterk kleuren samen kunnen staan! Je kunt dit idee tevens namaken met bijvoorbeeld een gekleurde buffetkast in groen.

Meubels woonkamer: kleurencombinatie

Woonkamer meubels: alle kleuren van de regenboog

Tot slot onderstaand idee voor kleurrijke meubels: laat vrijwel álle kleuren samenkomen in de meubels. Je moet misschien even goed zoeken naar zo’n bank, maar hij is er vast en zeker te vinden. Of schakel de hulp in van een stoffeerder! Zo kun je ook voor een fauteuil of voor eetkamerstoelen in een dergelijke look kiezen – jij bepaalt op die manier je ideale samenstelling met kleurrijke meubelen in huis.

Woonkamer meubels: alle kleuren van de regenboog
Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply