Heeft jouw tuin een opknapbeurt nodig? Wacht dan niet langer en ga er meteen mee aan de slag. Je kunt ieder seizoen wel de nodige tuinklusjes uitvoeren. Om je een goed voorbeeld te geven, hebben wij een eenvoudig stappenplan gemaakt. Volg de 6 onderstaande stappen en je bent verzekerd van een prachtig resultaat. De tuin lijkt weer helemaal als nieuw. Veel succes!

Stap 1. Plaats een nieuwe houten schutting

Staat de huidige schutting helemaal scheef of is het oud en beschadigd? Dan is het tijd om het te vervangen. Je kunt de nieuwe houten schutting laten plaatsen door professionals, maar ook prima zelf maken. Gebruik hiervoor sterk hout dat makkelijk te bewerken is en daarnaast een lange levensduur heeft. Douglas hout is een perfecte optie! Koop zowel de basis balken als de schuttingplanken van dit sterke materiaal. Dan weet je zeker dat je er lang plezier van hebt.

Stap 2. Zet al het hout in de olie

Zet alle houten elementen in je achtertuin in de olie of beits. Denk aan het houten schuurtje, de overkapping, houten tuinmeubelen en de douglas schuttingplanken van je zelfgemaakte schutting. Hiermee verleng je namelijk de levensduur van het natuurlijke materiaal. Bovendien krijgt het hout weer een nieuwe frisse uitstraling.

Stap 3. Maak de terrastegels grondig schoon

Haal de bezem uit de schuur en geef de terrastegels een grondige poetsbeurt. Gebruik warm water en groene zeep of koop een speciaal schoonmaakmiddel zoals een ‘terrasvernieuwer’. Je kunt ook gebruik maken van een hogedrukspuit. Groene aanslag van mos en algen is niet alleen lelijk, maar ook gevaarlijk. Als je het te lang laat zitten kan het terras ontzettend glad worden. Wees er dus op tijd bij.

Stap 4. Fleur de tuin op met bloemen

Breng wat meer kleur in je tuin met fleurige bloemen. Zet ze in de grond of koop een paar grote bloembakken. Let er altijd op dat je planten of bloemen koopt voor het juiste seizoen. Vaak vergeten mensen om mooie winterbloeiers te kopen, waardoor de tuin er in het koude seizoen heel somber uitziet.

Stap 5. Onderhoud het gazon

Eigenlijk moet je het gazon het hele jaar door onderhouden. Zelfs als het niet nodig is om te maaien, zijn er nog genoeg andere klusjes. Denk aan verticuteren, zaaien, harken en bemesten. Zoek op wat je op dit moment het beste kunt doen, zodat het grasveld langer mooi blijft.

Stap 6. Koop nieuwe kussens voor de tuinmeubelen

Is het niet nodig om nieuwe tuinmeubelen te kopen? Dan richt je je alleen op de decoratie. Met een paar nieuwe (of tweedehands) kussentjes oogt de loungeset direct weer als nieuw. Dat is pas een simpele opknapbeurt!

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply