Zin om te knutselen met je kids, maar bang dat je geen knutselspullen in huis hebt? Geen zorgen: er zijn meer knutselspullen dan je denkt. En die heb je gewoon al in huis liggen. Een beetje creatief denken – en je hebt zo een hele middag vol knutselplezier. We delen onze tips in deze blog!

Knutselen met wc-papier rolletjes

Wat lege wc-papier rolletjes kunnen prima worden gebruikt om mee te knutselen. Dat geldt ook voor keukenpapier rolletjes als knutselspullen! Kijk maar eens op het voorbeeld hieronder, dan zie je meteen wat we bedoelen. Wat gekleurd papier, stiften en lijm erbij – en poppetjes maken maar! Zijn de poppetjes af? Dan kan er ook nog een leuk toneelstuk mee worden gespeeld! Perfecte DIY ideeën voor urenlang vermaak.

Knutselen met de kids? Deze spullen die je al in huis hebt kun je gebruiken!

Oud jampotjes als kinder knutselspullen

Is het oud papier net opgehaald? Niet getreurd: jampotjes zijn soortgelijke knutselen benodigdheden! Dat geldt tevens voor andere glazen potjes – het maakt verder weinig uit voor welk product ze zijn gebruikt. Denk ook aan potjes voor pesto of potjes voor chocoladepasta, om maar wat te noemen. Zo hoef je geen knutsel spullen te kopen, op bijvoorbeeld stiften en scharen na. Ideaal, toch? Wat je kunt maken met jampotjes als leuke knutselspullen? Maak er ook weer poppetjes van. Of ga aan de slag met bladeren of bloemen, zoals op het voorbeeld hieronder. Zo kies je ook meteen voor leuke decoratie in de woonkamer bijvoorbeeld.

Creatieve knutsel kinderspullen: onze tips

Kurk van wijnflessen als knutselspullen

Kurk van wijnflessen: ook leuke knutselspulletjes! Het is een terugkerend thema, maar het is en blijft ook gewoon tof om mee aan de slag te gaan: maak er poppetjes van. Deze zijn wat kleiner van formaat – en zo dus bijvoorbeeld ook eenvoudiger om een plekje te geven in huis. Of maak er leuke vormen van, zoals in het voorbeeld hieronder. Gezellig toch, zo’n mini-kerstboom? En dat is nog maar een van de dingen die je kunt bedenken! Laat je creativiteit de vrije loop.

Leuke knutselspulletjes voor de kids: dit heb je al gewoon in huis

Leuke knutselspullen: knijpers

De laatste in de rij van knutselspullen voor kinderen die je al in huis hebt: knijpers! Daar kun je ook vormen mee maken door ze aan elkaar te lijmen, net als bij kurk van wijnflessen. Of maak er kleine diertjes van door er oogjes op te tekenen. Als je de knijper open en dicht doet, lijkt dit net op de bek van het dier. Hartstikke leuk! En onthoud: het hoeft heus niet ingewikkeld te zijn om leuke activiteiten voor kinderen te bedenken. Juist zo’n knutselmiddag met simpele spullen kan leuk zijn – lekker creatief!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply