Misschien gebruik je kokosolie al eens bij het koken. Maar wist je dat je veel meer in huis kunt doen met dit geweldige spul? Kokosolie is heel veelzijdig in het huishouden. Van de keuken tot de badkamer, en tevens bij het onderhouden van meubels: we zetten voor je op een rijtje waar je kokosolie voor kunt gebruiken!

Kokosolie gebruiken in de keuken

We houden deze tip kort, omdat je ‘m waarschijnlijk al kent: koken met kokosolie! Met name bij koken op hoge temperaturen is kokosolie een uitkomst, vanwege het hoge kook- en rookpunt. Ideaal om in te bakken bijvoorbeeld!

Kokosolie gebruiken voor invetten leren meubels

Heb je leren meubels in huis staan? Dan is het belangrijk om ze van tijd tot tijd in te vetten, voor een fraaiere look. Hier kun je prima kokosolie voor gebruiken! Het leer krijgt de glans zo weer helemaal terug. Je kunt dit natuurlijk ook toepassen op leren tassen, jassen en schoenen.

Kokosolie voor invetten houten meubels en producten

Niet alleen voor leer, maar ook voor hout kun je de kokosolie goed gebruiken! Het hout krijgt namelijk tevens weer die glanzende laag terug als je er wat kokosolie opsmeert. Van schilderijlijsten tot spatels in de keuken: je kunt dit op al het hout in je woning toepassen. Denk natuurlijk ook aan je houten meubels!

Resten verwijderen met kokosolie

Wil je stickers verwijderen van nieuw serviesgoed? Of zitten er andere aangekoekte (lijm)resten aan bijvoorbeeld je bestek? Hoewel je flink kunt gaan boenen, is het een handiger idee om er gewoon wat kokosolie op te smeren, even te wachten – en vervolgens veeg je die resten er in een handomdraai af. Laat kokosolie voor jou werken!

Smeer voor je fiets en voor scharnieren

Heb je last van piepende scharnieren, bijvoorbeeld bij een deur in je woning? Of piept er iets aan je fiets of bij je auto? Ook hier kun je weer goed kokosolie voor gebruiken. Smeer er een beetje op, laat het intrekken en die piep is verdwenen.

Kokosolie in de badkamer

Ten slotte mag kokosolie niet ontbreken aan de badkamer. Je kunt het namelijk perfect gebruiken bij je beauty routine! Heb je bijvoorbeeld een tatoeage laten zetten? Met kokosolie kun je je tattoo insmeren tijdens het helingsproces. Ook kan kokosolie tegen eczeem werken, wat kokosolie voor de huid zo geschikt maakt bij huidklachten. Het is in ieder geval het proberen waard! Verder wordt beweerd dat kokosolie tegen rimpels en dat kokosolie tegen wallen helpt – de olie is namelijk sterk hydraterend, wat bijdraagt aan een mooiere huid.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply