LED-panelen zijn populair in commerciële ruimtes. Denk daarbij aan kantoren, winkels en bibliotheken. Ze vervangen steeds meer de TL-buizen. En dat is niet meer dan logisch als je kijkt naar de voordelen van een LED-paneel. Maar wist je dat LED-panelen ook prima zijn toe te passen in je huis? Je kunt ze in ruimtes plaatsen waar je wel wat meer licht kunt gebruiken, maar ze passen ook perfect in een strak en modern interieur.

Wat is een LED-paneel?

Een LED-paneel is een paneel waarin meerdere LED’s zijn verwerkt. Een dergelijk paneel is verkrijgbaar in meerdere vormen en formaten, zoals vierkant of rechthoek, kleiner of groter. Veelal beschikken ze over standaardmaten die zijn afgestemd op systeemplafonds. Een led paneel is verkrijgbaar in verschillende lichtkleuren, bijvoorbeeld natuurlijk wit, helder wit of warm wit. Ook is het mogelijk om voor een dimbaar LED-paneel te kiezen, zodat jij zelf kunt bepalen hoe fel de verlichting moet zijn. Daarmee creëer jij de sfeer in een ruimte die je zelf wilt.

Daarnaast heb je de keuze uit inbouw-panelen of uit opbouw-panelen. Inbouwpanelen worden zo strak mogelijk weggewerkt in het plafond, zodat het één geheel vormt met het plafond. Deze zijn ideaal voor systeemplafonds. Als je meer dynamiek zoekt, dan kies je voor een opbouw-paneel. Deze geven je je ruimte een luxe uitstraling.

Een LED-paneel is niet alleen aan het plafond te bevestigen, je kunt ze ook aan de muur bevestigen. En daarmee biedt een LED-paneel nog meer mogelijkheden.

De voordelen van LED-panelen

De voordelen van LED-panelen

LED-panelen zijn in een aantal standaardmaten verkrijgbaar. Deze maten zijn speciaal gekozen zodat ze precies in een systeemplafond passen. Kantoren, winkels en scholen beschikken vaak al over zo’n systeemplafond waardoor je de led paneel 60×60 van Bes Led eenvoudig kunt plaatsen. Maar dat is niet het enige voordeel. LED-panelen gaan ontzettend lang mee, gemiddeld tot wel 40.000 branduren. Je hoeft een LED-paneel niet vaak te vervangen, en mocht het onverhoopt toch een keer nodig zijn, dan is het een zeer eenvoudig klusje wat zo gepiept is. Door gebruik te maken van LED-verlichting bespaar je flink wat energie. Beter voor het milieu en goed voor je portemonnee. Verder zijn LED-panelen 100% flikkervrij en ze zijn eenvoudig schoon te maken. Alleen maar voordelen dus.

LED-panelen; ook voor je huis

Hoewel je LED-panelen veel in openbare ruimtes tegenkomt, zie je ze tegenwoordig steeds vaker in huis verschijnen. We geven enkele voorbeelden waar en waarvoor je LED-panelen in je huis kunt toepassen.

In de woonkamer

Een LED-paneel past perfect in een strak, industrieel of Scandinavisch interieur. Je kunt zo’n paneel bijvoorbeeld prachtig boven de eettafel plaatsen. Als je kiest voor een dimbaar exemplaar dan kun je voor de juiste sfeer die je op dat moment nodig hebt zorgen.

In de keuken

In de keuken kun je vaak wel wat extra licht gebruiken. Als je van koken houdt dan wil je graag goed zien waar je mee bezig bent. Hang bijvoorbeeld een rechthoekig exemplaar boven de plek waar je altijd je groenten en/of vlees snijdt en je bent altijd van voldoende licht voorzien.

In de badkamer

In de badkamer kun je prima uit de voeten met een dimbaar paneel. Kies voor zacht en gedimd licht wanneer je toe bent aan een me-time moen en een tijdje wilt genieten van een badritueel. Wil je make-up aanbrengen? Dan kun je wel wat meer licht gebruiken!

In de hal

Wil je een echte blikvanger in je hal? Kies dan voor meerdere opbouw-panelen op een rij. Het geeft niet alleen voldoende licht, je creëert daarmee ook een echte binnenkomer waar je gasten versteld van zullen staan.

En voor in je tuin

LED-verlichting is niet alleen geschikt voor binnenshuis, ook in je tuin kan het een uitkomst zijn. Als je extra licht in je tuin nodig hebt dan kun je kiezen voor een LED-bouwlamp. Een LED-bouwlamp kun je op de plek zetten waar jij op dat moment het meeste licht nodig hebt, omdat deze verplaatsbaar is. Geef je een winterbarbecue en wil je op een veilige manier in het donker je barbecue aansteken? Wil je ’s avonds laat nog in je tuin een boek lezen? Of heb je voldoende zicht nodig om op een donkere dag je klus in je tuin uit te voeren? Led bouwlampen zijn in vele uitvoeringen verkrijgbaar zodat er altijd wel een lamp te vinden is die precies past bij het doel waarvoor je het wilt gebruiken.

Share.

About Author

Leave A Reply