De botanische trend is enorm groot! Je kunt eigenlijk niet genoeg kamerplanten hebben in je interieur. Ben je ook zo’n fan van groen om je heen? Mooi! Let echter niet alleen op de planten, maar ook op de plantenpotten die je in huis haalt. Met leuke plantenpotten maak je het plaatje namelijk echt compleet. Benieuwd hoe je de mooiste plantenpotten vindt? Lees onze tips en tricks!

Leuke plantenpotten: mee met de trends

Voor een hippe styling is het natuurlijk belangrijk om mee te gaan met de trends op het gebied van planten en plantenpotten! Een aantal plantenpotten trends die we de laatste tijd hebben gespot? Denk aan de plantenpot in een natuurlijke look, met een matte afwerking en een zachte kleur zoals terracotta, beige of zand. Ook uniek zijn plantenpotten met een gezicht erop: zo’n design trekt direct de aandacht! Trends zitten ‘m verder in de materiaalsoort. Zo zijn rieten of rotan plantenpotten enorm geliefd, ook voor hangplanten. Ware must-haves.

5 tips en tricks: hoe kies je de leukste plantenpotten uit?

Mooie plantenpotten in verschillende kleuren

Mooie bloempotten kopen komt wat ons betreft ook neer op het uitkiezen van de juiste kleur. Voor een basic styling kies je een plantenpot in het groen: dit past netjes bij de kleur van de plant zelf. Ook tinten zoals grijs, crème en bruin vormen een elegante match. Mag het wel wat vrolijker? Denk dan aan pastelkleuren! Nog altijd subtiel, maar toch opvallender. Als je echt een klapstuk in huis wilt halen, ga je voor een gouden plantenpot. Die mooie bloempot pakt pas echt de shine!

Mooie plantenpotten in verschillende kleuren

Mooie bloempotten binnen: verschillende vormen

Let tevens op de vorm van de plantenpotten. Een plantenpot heeft meestal een ronde afwerking: dit is een klassieke keuze. Voor een speelsere look kun je juist ook gaan voor bijvoorbeeld een vierkante plantenpot. Of denk aan een lange plantenbak, waarin je meerdere planten naast elkaar kunt zetten. Verder zijn er plantenpotten met meerdere vormen in één, zoals een sculptuur – voor een heuse designwaardige look.

Mooie bloempot binnen: verschillende vormen

Leuke plantenbakken: DIY project

Nog een idee voor leuke bloempotten voor binnen: ga aan de slag met een DIY project! Je kunt je kamerplanten namelijk ook in een zelfbedachte plantenpot zetten, in de vorm van een product dat eerst een andere functie kende. Van jampotjes tot vintage mokken, van tweedehands blikken tot zelfgemaakte plantenpotten van klei: laat je creativiteit de vrije loop.

Leuke plantenbakken: DIY project

Plantenpotten samenstelling in verschillende groottes

Tot slot is het belangrijk om bij mooie plantenpotten over de samenstelling na te denken. Het ligt uiteraard ook aan de groottes van je planten, maar probeer een set te maken die bestaat uit plantenpotten in gevarieerde groottes. Dat zorgt voor de gezelligste look! En hoe meer plantenpotten je in je urban jungle plaatst, hoe vrolijker dit staat.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply