Fan van een exotisch interieur? Dan is de Marrakech stijl zeker iets voor jou! Geïnspireerd op de stijl van Marokko: kleurrijk, vrolijk en opvallend. Zo ga je dus zeker voor iets unieks in huis! Hoe zorg je voor deze interieurstijl in je woning? Lees gauw verder voor onze tips!

Een Marrakech vloerkleed

Het is momenteel een enorme trend: een Marrakech vloerkleed in huis! Het liefst zo groot mogelijk, want deze beauty mag absoluut opvallen. Hoe zo’n kleed eruit ziet? Het gaat om een hoogpolig model, meestal in een rechthoekige vorm. De basis van het kleed is wit of crèmekleurig, en daarop vind je kleine figuurtjes van kleur of in het zwart – geometrische vormen bijvoorbeeld. Mag jouw kleed nog meer opvallen? Kies dan ook voor franjes aan de randen!

5 toffe tips voor een Marrakech look in huis

Marrakech muren

Als je een grote verbouwing in je huis voor ogen hebt of een nieuwe woning gaat kopen is dit iets om bij stil te staan: Marrakech muren! Marrakech stucwerk heeft namelijk een typerende look: zacht en vlak, vaak in een subtiele kleur. Zand of een pastelkleur bijvoorbeeld. Ook passend bij deze stijl: een ingebouwde boog in je muur, bijvoorbeeld bij de doorgang van je woonkamer naar de keuken. Zo sierlijk!

Marrakech woonaccessoires: kussens en nog eens kussens

Wil je je Marrakech interieur op een eenvoudige manier verwezenlijken? Ook dat kan heel gemakkelijk, met Marrakech woonaccessoires! Ze zijn er in allerlei soorten en maten te vinden. Wat echt niet mag ontbreken bij deze stijl? Kleurrijke kussentjes op de bank! Liefst in felle kleuren zoals felrood, -groen en -blauw, en ook hier mag je zeker weer voor franjes aan de randen kiezen. Andere toevoegingen aan je huis in deze stijl? Denk aan een poef en een plaid in deze look – prachtig in je zithoek of slaapkamer.

Marrakech woonaccessoires: laat je huis stralen

Cactussen en andere planten

Kamerplanten passen ook perfect bij een Marrakech inrichting. En kies daarbij het liefst voor de exotische varianten. Cactussen, inderdaad! Van kleine cactussen in gezellige bloempotjes tot juist grote cactussen: alles past in deze stijl. Ga het liefst voor een variatie – dat draagt goed bij aan die speelse look. Ook andere vetplanten passen hier absoluut tussen, net zoals bijvoorbeeld de bananenplant.

Leestip: Geen groene vingers? Haal deze planten in huis!

Mozaïek tegels in een Marrakech stijl

Wat ook past bij een Marrakech look in huis? Mozaïek tegels! En dan het liefst in een opvallend kleurpatroon: meerdere felle kleuren combineren mag. Graag zelfs! Waar je die tegels kwijt kunt? We denken meteen aan de muur in je keuken. Of in de badkamer, als je daar eens iets nieuws wilt!

5 toffe tips voor een Marrakech look in huis: onder andere deze tegels
Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply