Het is een van onze favoriete materialen aller tijden: hout! Dit natuurmateriaal is simpelweg altijd goed – en brengt rust en karakter met zich mee. Precies wat je kunt gebruiken in je woning! Hoe je gaat voor meer hout in huis op een zo origineel mogelijke wijze? We hebben een heleboel inspiratiebeelden met je te delen. Kijk snel verder!

De muur van hout

Laten we het meteen groots aanpakken, met de muur van hout. Wauw! Het kost misschien wat tijd en energie om dit te verwezenlijken, maar dan heb je ook wat. Dé nieuwe eyecatcher in je interieur! Want wie hout aanbrengt op zo’n groot oppervlakte, durft voor een waar karakter in de woning te gaan.

En dat is natuurlijk echt weer even iets anders dan het gebruikelijke witte sausje dat we met regelmaat op de muur tegenkomen. Eerlijk is eerlijk: dat kan zeker wat sprekender. Durf dus ook juist uit te pakken met grote aanpassingen in huis, zoals die muur van hout. Je herkent je woning nauwelijks terug – op een positieve manier!
Meer hout in huis: op de wand

Pak uit in de keuken

Waar we hout in huis vaak terugzien in ruimtes als de woonkamer, eetkamer en slaapkamer, is er natuurlijk nog meer mogelijk. Ga bijvoorbeeld voor meer hout in de keuken! Zo maak je van deze ruimte, die misschien moeilijk te stylen lijkt, echt een unieke plek. Helemaal passend bij jouw smaak!

Je kunt het verwerken van hout in de keuken uiteraard subtiel aanpakken, door bijvoorbeeld de accessoires te vervangen voor houten varianten. Je zult verstelt staan hoeveel er te vinden is in deze materiaalsoort! Maar ook hier kun je het weer groots aanpakken – voor de waaghalzen onder ons. Ga voor een keukenblok van hout, liefst ook gewoon in de natuurlijke kleur. Wat een krachtige look!
Hout in de keuken: sfeervol en uniek

Laat meubelstukken opvallen

Natuurlijk: meubelstukken als de stoel en de tafel van hout kennen we natuurlijk allemaal. In vrijwel ieder interieur komen ze voor. Maar heb je er al eens aan gedacht om ook andere meubelstukken die typische look van hout te geven? Dat geeft meteen een heel ander uiterlijk aan je woning!

Zo kun je dit doen met het televisiemeubel. Grote kans dat deze al van hout is in je woning, maar waarschijnlijk niet van hout in de natuurlijke staat. En dat doet wonderen voor je televisiehoek! Zo creëer je namelijk een heel bijzondere look – een ideale manier om je huis anders dan anders te maken.
Het houten televisiemeubel: karakteristiek

Houd hout onbewerkt

Wil je hout in huis verwerken op misschien wel de meest natuurlijke manier? Dan moeten wij meteen denken aan een haardvuur – en uiteraard de bijbehorende blokken hout die je daarvoor in je woning haalt. Knusser kan het eigenlijk niet! Zeker in de wintermaanden is dit de ultieme manier om te gaan voor een cosy look in huis.

Daar komt bij kijken dat er allerlei mogelijkheden zijn om dit hout op een stijlvolle manier te verwerken in het interieur. Denk bijvoorbeeld aan een opbergplek in de muur, waar je de blokken op een mooie manier in kunt opstapelen. Zo maak je de boel meteen Pinterest-waardig!
Onbewerkt hout in huis: een haardvuur

Hout in de badkamer

We sluiten af met een tip voor hout in huis op de plek waar je het misschien het minst snel zal verwachten: in de badkamer. Geloof ons maar: deze plek kan uit meer bestaan dan materialen als steen. Hout in de badkamer vergt wat meer van je wat betreft het onderhoud, maar is zéker een manier voor meer persoonlijkheid in huis. De perfecte manier om die ruimte eindelijk eens echt eigen te maken!

Hout in huis komt dus eigenlijk goed tot recht in iedere ruimte in huis: of je nu gaat voor de woonkamer, keuken, slaapkamer of badkamer. Of gewoon allemaal! Het is maar net wat jouw wensen zijn. In ieder geval ga je met dit prachtige materiaal voor rust, stijl én kracht in je woning.
Ga voor stijl met hout in de badkamer

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply