Is je keuken toe aan verandering, en dan het liefst op een vrolijke wijze? Yes! Zo zien we dat maar al te graag. De keuken hoeft namelijk helemaal niet basic en eenvoudig te zijn – zoals we dat soms denken. Pak je liever wat meer uit? Ga voor meer kleur in de keuken. In deze blog ontdek je onze tips en ideeën.

Welke items geef je kleur in de keuken?

We beginnen natuurlijk met de vraag: welke items geef je kleur in de keuken? Hierbij heb je een heleboel mogelijkheden – je kunt immers eigenlijk ieder item in de keuken wel een kleurtje geven. Maar er zijn bepaalde meubelstukken en accessoires die er echt uitspringen.

Zo is onze favoriet: het keukenblok! Het blok komt echt heel anders uit de verf als je er een uniek kleurtje aan geeft. Pak uit met rood, blauw, groen of zelfs roze! Met deze tinten geef je je keuken een ware make-over.

Je bespaart jezelf een hele verbouwing als je ervoor gaat om de muur een kleur te geven. Een stuk minder werk, en tegelijkertijd heel stijlvol en verfrissend. Zachte, warme kleuren doen het goed, zoals grijsblauw of olijfgroen. Zo wordt het niet te druk in de keuken, en geniet je nog altijd van een opvallende look!

Naast het keukenblok of de muur is het ook beeldschoon om de bar en de eethoek een metamorfose te geven – mits deze zich in de keuken bevinden. Hiermee voeg je op een wat meer minimalistische wijze vrolijkheid toe aan de ruimte. Ideaal wanneer je niet meteen een kleurexplosie in de keuken wilt hebben.

Kies voor zachte kleuren

Voor welke items je ook gaat in een kleur: de precieze tint die je daarbij kiest, is van groot belang. Zo is het verstandig om te gaan voor zachte, warme kleuren. Deze zijn vaak wat donkerder, en bewaren zo de rust in de keuken. Je wilt natuurlijk niet dat het er een ratjetoe wordt!

Ga je toch liever voor wat lichtere tinten? Kies dan voor pastelkleuren: deze hebben nog altijd een zachte uitstraling. Echt felle tinten kun je maar beter vermijden in de keuken.

Werk met kleurcontrasten

Wil je er zeker van zijn dat het geen saaie boel wordt, ondanks het gebruik van zachte kleuren? Werk dan met kleurcontrasten! Dit maakt dat je keuken een heel bijzondere look krijgt.

Ga bijvoorbeeld voor een zachtgroene muur en een oudroze keukenblok – om maar een voorbeeld te noemen. Zo speel je met de kleuren, maar op een geheel elegante wijze. Op naar een droomkeuken!

Meer over keukens? Lees ook: 3x stijlvolle ideeën voor hout in de keuken!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply