In 2017 is een opvallende trend dat we steeds meer richting de natuur gaan. En dat betekent natuurlijk ook meer planten in huis! Maar ja… zomaar wat plantjes in de vensterbank is ook niet echt bijzonder. Gelukkig kun je veel meer met planten dan je denkt! Er zijn allerlei gave ideeën, voor allerlei inrichtingen in allerlei stijlen. Deze 9 voorbeelden bieden jou alvast wat inspiratie als je zelf wat planten in huis wilt halen.

1. Binnentuin

Binnentuin

Wil je een natuurlijke sfeer in je huis, dan kun je de planten door het hele huis verspreiden. Maar het is ook super leuk om een kleine binnentuin aan te leggen. Bijvoorbeeld door een grote plantenbak te maken of door één hoek van de kamer te reserveren voor mooie groene planten.

2. Boom in huis

Boom in huis

Gewone groene plantjes zijn mooi, maar misschien een beetje gewoontjes. Wat dacht je van deze prachtige boom? Hij is heel geschikt om binnen te staan en past prachtig in het landelijke interieur. De boom zorgt ook nog voor een beetje extra kleur in het interieur met de bijzondere roze bloemen. Bovendien combineert hij mooi met leuke roze accessoires in de woonkamer.

3. Planten in modern interieur

Planten in modern interieur

Wil je graag een zwart-wit modern interieur? Dan passen daar natuurlijk geen groene planten in. Gelukkig zijn er ook planten in andere kleuren. Deze bijzondere kamerplant heeft bijvoorbeeld bladeren die bijna zwart zijn. De plant groeit gemakkelijk en past perfect in het moderne interieur.

4. De mega-plant

De mega-plant

Het is de laatste jaren in de mode om één hele grote plant neer te zetten in plaats van allemaal kleine. Het is niet alleen een mooie eyecatcher, maar ook nog eens gemakkelijker bij te houden. Deze geweldige reuzen staan in vrijwel elk interieur en hebben een robuuste, stoere uitstraling.

5. Hangplanten aan de wand

Hangplanten aan de wand

Potjes in de vensterbank zijn nogal outdated. Hangpotten zijn daarentegen hip en je ziet ze overal terug. De planten kunnen overal worden opgehangen, ook bijvoorbeeld in de hal. Zo kun je het groen op onverwachte plaatsen toepassen.

6. Ingelijst groen

Ingelijst groen

Je wilt wel groen in het interieur, maar je wilt er geen gedoe van. Dan is er tegenwoordig nog een optie: ingelijst groen. Gedroogde bladeren kunnen ingelijst worden opgehangen en geven zo toch een natuurlijke sfeer in de kamer. Dit pas bijvoorbeeld goed in een minimalistisch interieur, maar ook in andere interieurs is het een leuke oplossing.

7. Snijbloemen

Snijbloemen

Een andere mooie optie om meer te doen met planten in het interieur, is het toepassen van snijbloemen. Boeketten hoeven helemaal niet zo duur te zijn en staan prachtig in je huis. Vind je een heel boeket wat te gek, dan kun je ook gaan voor wat lossen takken en bloemen in een vaas.

8. Gemakkelijke planten

Gemakkelijke planten

Heb je niet zulke groene vingers, dan kies je voor makkelijke planten. En hoewel je het niet zou verwachten zijn vetplanten en cactussen juist heel mooi in je interieur! Vooral wanneer je kiest voor de juiste potten en de juiste plaats voor de planten vormen ze een mooie decoratie.

9. Combinaties maken

Combinaties maken

Planten kunnen los staan, maar combinaties zijn vaak het mooist. Kijk maar naar dit moderne interieur, waar de planten een prominente plaats innemen. Ze vormen een perfecte combinatie met elkaar en met hun omgeving dankzij de bijzondere bloempotten waar ze in staan.

Je kunt heel veel doen met planten in je interieur, vaak op heel eenvoudige manieren. Door te kiezen voor bijzondere planten kun je bijvoorbeeld al een heel verschil maken. Ook de plaats van je planten is belangrijk, net als de manier waarop ze geplaatst zijn. Heb je al planten in huis, dan kun je overwegen deze op te hangen of te voorzien van stoere nieuwe bloempotten. Zo kun je ook met bestaande planten heel veel leuke dingen doen en meer planten in huis halen. Go natural!

Share.

About Author

Leave A Reply