Het is alweer een tijdje een groot succesverhaal en ook wij zijn er helemaal dol op: de Ibiza woonstijl. Wat een plaatje! Bohemian, licht, vrolijk en knus – allemaal termen die hierop aansluiten. Maar waar moet je beginnen als je deze woonstijl in huis wilt hebben? In deze blog geven we belangrijke tips: dit zijn de basiselementen van de Ibiza stijl in huis.

Licht kleurgebruik

Het belangrijkste onderdeel van een Ibiza style home? Dat is toch wel het kleurgebruik. Kies daarbij in de basis voor licht kleurgebruik. Denk aan wit, maar ook aan een tint als beige of zachtgrijs. Daarmee zit je echt altijd goed!

Zorg dat deze tinten terugkomen in de grote oppervlakten in huis. Op de muur is dat makkelijk: die is in de meeste woningen al wit. Maar ga daarbij bijvoorbeeld ook voor een witte houten vloer: wat een plaatje! Zo voelt je interieur meteen zomers aan. Ook witte meubels passen goed bij deze woonstijl, een witte bank bijvoorbeeld! In de slaapkamer is wit beddengoed perfect passend, zoals we ook hieronder zien.

Kies voor licht kleurgebruik bij de Ibiza woonstijl

Laat het strand zien

Ibiza doet denken aan strand – en dat is dan ook een belangrijk onderdeel van deze stijl. Laat het strand zien in je Ibiza stijl huis! Geloof ons maar: daar word je elke dag weer vrolijk van. Juist ook als het weer grijs is in ons koude kikkerlandje.

Haal dus Ibiza stijl accessoires in huis die hierop aansluiten. Kijk maar eens op de foto hieronder: met grote schelpen die je op de bijzettafel of de kast plaatst, kom je al een heel eind. Maar je kunt bijvoorbeeld ook posters aan de muur hangen met schelpen of zeesterren, om nog een voorbeeld te geven. Of hang een slinger van schelpen op! Er zijn allerlei variaties te bedenken – combineren mag.

Ibiza stijl accessoires in huis? Laat het strand zien!

Materialen als zeegras en riet

Er zijn nog meer materialen die aan het strand doen denken, en die je dan ook zeker terug kunt laten komen in je Ibiza stijl interieur. Zeegras en riet bijvoorbeeld! Die sluiten ook weer prachtig aan bij bijvoorbeeld de accessoires in de vorm van schelpen. Zo komt alles samen!

Er zijn ook meubels te vinden van zeegras en riet. Denk aan een mooie fauteuil, die zo een ware eyecatcher vormt in de woonkamer. Ook is dit materiaal goed geschikt om in de tuin te plaatsen – mocht je deze woonstijl ook daar willen vertegenwoordigen!

Een Ibiza stijl interieur in de tuin: tips en meer

Lekker veel prints

Ten slotte zorg je in je Ibiza style huis voor karakter met lekker veel prints. En dat mag een beetje over the top zijn! Zeker in combinatie met de lichte kleuren in je interieur wordt het niet snel te druk. Durf hier dus zeker voor te kiezen! Aztec prints of mozaïek vormen passen hierbij perfect, liefst in combinatie met opvallende kleuren.

Waar je die prints terug kunt laten komen? Daarbij denken we al meteen aan het vloerkleed! Kies een groot vloerkleed uit, dat je onder je bank of bed legt. Maar je kunt bijvoorbeeld ook voor schilderijen en posters met prints kiezen. Of ga voor opvallende betegeling in de badkamer of keuken. Om zomaar wat voorbeelden te noemen van de Ibiza inrichting met prints – aan jou de eer om je favorieten te kiezen.

Met deze tips ga je voor een Ibiza style home
Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply